Sørnett

Endelig har varmen kommet til Kristiansand

Etter måneder med kulde og mørke, har finværet endelig ankommet Kristiansand, og lokalbefolkningen er ivrige etter å omfavne det. Med solen skinnende og temperaturene stigende, strømmer folk ut for å nyte alt det sørlandske paradiset har å tilby.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2024 kl 14:26

De første vi snakket med var Elisabeth og Guri. Begge er pensjonerte og nyter å ta en kaffe og noen kakebiter sammen på kafe.
- Det har jo vært kaldt veldig lenge nå, så det var veldig koselig og endelig kunne nyte solen ute med kaffekoppen og en god venn, sier Guri og smiler.
- Ja, det er virkelig herlig å kjenne solens varme igjen etter den lange vinteren, legger Elisabeth til og smiler bredt til venninnen.

Med solskinn som glitrer i havet har reiselystne innbyggere begynt å planlegge turer over Skagerrak, ivrige etter å sole seg på dekk, og handle på taxfree. Randi og Per har tatt med seg sin firebeinte venn, og nyter varmen mens de venter på at de skal kunne gå om bord i colourline-fergen:

- Vi spiste en kjempegod kroneis, og nå nyter vi bare solen, og lar hunden løpe litt i parken. Han er veldig ung, så han er veldig leken, smiler Randi.

Ikke alle får nyte finværet. Noen må også jobbe, heldigvis for Tor Olsen får han jobbe ute i solen.

- Vi må jo ha på oss fullt gult arbeidstøy så vi er synlige når vi arbeider i trafikken, og det kan bli ganske varmt. Men vi trives uansett vær, det er alltid deilig å være ute, smiler han.
- Kanskje jeg skal få påspandert meg noe is etterpå, ler han til kollegaen sin.

Noen studenter har satt seg i parken for å nyte solskinnet, og slappe av mellom forelesningene. Med eksamenstiden som ligger rett rundt hjørnet, tar noen seg tid til å koble av fra bøker og skrivebord, og heller nyte de enkle gledene ved å sole seg og høre på lyden av bølgeskvulp.

- Nå koser vi oss, sier Gunnar.

Etterpå skal de ut og kjøpe is.

Det er dessverre ikke alle innbyggerne i Kristiansand som får være ute å sole seg, noen må også jobbe inne. På kaffe og pasta blir vi møtt av to brede smil. Eli og Else skal snart pensjonere seg, og elsker å jobbe i butikken sin.

- Selv om vi helst skulle vært ute, er det veldig fint å kunne se ut på solskinn og ikke regn, sier Eli og smiler. - Etterpå skal jeg uansett ut å jobbe i hagen, så litt solskinn får jeg og, legger hun til.

- Jeg syklet hit til jobb, og jeg skal få satt ut en benk på utsiden som vi kan slappe av på når vi har pause, sier Else.

- Det blir ikke noe is i dag, men vi har nettopp kost oss med en god kokosbolle, ler de begge to.

Uansett hvordan de velger å tilbringe det, er det tydelig at Kristiansand kommer til live igjen etter vinterens dvale. Med solen som skinner og humøret på topp, er det ingen tvil om at innbyggerne er klare til å omfavne det beste av hva sommeren har å tilby.

Nøkkelord