Sørnett

Får muligheten til å realisere film- og seriedrømmen

ILLUSTRASJONSFOTO: Wikimedia Commons

ILLUSTRASJONSFOTO: Wikimedia Commons

Filmskapere kan nå få muligheten til å vinne 100 000 kroner.

Publisert:

Mediefondet Zefyr og Barnefilmfestivalen inviterer for fjerde året på rad til såkalt pitchekonkurranse i Kristiansand. Det er en konkurranse som går ut på at filmskapere skal sende inn et "pitchedokument". I det dokumentet skal de beskrive ideen til en langfilm eller TV-serie som har barn og ungdom som målgruppe. Vinneren får 100 000 kroner som skal brukes til å lage en pilot. En pilot er en episode som skal gi en smakebit på hvordan filmen eller serien vil se ut.

- Vi pleier å få inn 30-40 bidrag, så er det opp til en forhåndsjury å velge ut 15 stykker som går videre. Deretter velger en fagjury ut de syv beste som bedømmes før en vinner kåres, sier daglig leder for Barnefilmfestivalen, Stina Ask Mikkelsen, til Sørnett.

Må sende inn en plan

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival arrangeres fra 27. april til 2. mai, og vinneren kåres normalt fredagen i festivaluken-

- Hvordan blir konkurransen i år med tanke på korona?

- I fjor gjennomførte de ved å ta opptak digitalt, men i år ser vi an situasjonen. Vi håper å kunne møtes fysisk, men hvis ikke, så har vi andre løsninger, legger hun til.

Vinneren av konkurransen må sende inn en plan for hvordan pengene skal brukes til en pilot. Når den godkjennes, kan prosessen med å skape en pilotepisode settes i verk.

I fjor var det "Grevlingene" av Paul Magnus Lundø som vant konkurransen. Det er en serie som er for barn i aldersgruppen 6 til 12 år. Tematikken er kjærlighet til bygda og speideren. Jurybegrunnelsen lød som følger:

"Her er det eventyr, spenning og humor. Men først og fremst er dette en ektefølt og kjærlig hyllest til livet på bygda".

- Vi er glade og takknemlige for å få denne muligheten til å realisere prosjektet vårt. De gode tilbakemeldingene fra juryen er både inspirerende og energigivende, sa vinneren Lundø til Barnefilmfestivalens hjemmesider den gang.

- De er godt på vei

"Globus" av Johan Kaos og "Lille kriger" av Nick Hegreberg vant konkurransen i 2019 og 2018. Fremdeles har ingen av vinnerne fullbyrdet sine film- og serieplaner, men daglig leder for Barnefilmfestivalen forteller at de er godt på vei.

- Det arbeides med prosjektene, så vi gleder oss veldig til å ha premiere når den tid kommer, avslutter hun.