Sørnett

Fine toner fra det store treet

Fine toner fylte parken utenfor Lund Kirke 16. mai. Foto: Lena Hustvedt

Fine toner fylte parken utenfor Lund Kirke 16. mai. Foto: Lena Hustvedt

En blanding av salmeinspirerte pop og jazzviser kom fra det store treet utenfor Lund Kirke.

Publisert:

- Jeg gikk forbi her en dag når jeg hadde med meg en ukulele. Jeg syntes at det var så fin solnedgang, så jeg tenkte kanskje at jeg kunne klatre opp i treet og spille litt. Da fikk jeg en ide om at vi virkelig måtte prøve å ha en konsert i treet, og nå ble ideen endelig satt til livet, sier Renate.

Det var god stemning da konserten begynte klokken 14:00. Mange samlet seg rundt treet og alle fikk servert både kake og kaffe til konserten.

[img127726_2RM]

Søstrene Thauland som består av Renate Thauland og Susanne Thauland er tvillinger fra Ski som studerer musikk på Universitetet i Agder.

- Jeg spiller trombone og Susanne spiller klarinett. Vi gikk på forskjellige folkehøgskoler et år før vi begynte på skole her, og da skrev vi litt musikk hver for oss, sier Renate.

For et år siden fikk de ideen om å starte et band sammen. De har fått med seg forskjellige musikere som de har jobbet sammen med mot de arrangementene de har hatt. Lørdag 16. mai samlet de en gjeng musikere som alle er studenter ved UiA,  til en konsert litt utenom det vanlige. Konserten fant sted i et stort tre utenfor Lund Kirke.

- Vi har aldri hørt om noen som har hatt konsert i et tre før, sier jentene.