Sørnett

Flere skader under nyttårsfeiringen

Bilde tatt av Mats Kirkerød

Bilde tatt av Mats Kirkerød

Det var opptil flere skader under nyttårsfeiringen i Asker. Glatte veier, mye alkohol og mengder med fyrverkeri førte til flere hendelser i området. Vi i Sørnett har vært å snakket med noen av de uheldige.

Publisert:

Under nyttårsfeiringen nå nylig ble det rapportert om opptil flere små og store skader i Asker området. Noen hadde sklidd på isen mens andre skadet seg på forskjellige måter ved bruk av fyrverkeri. Mats (24) og Mathias (24) er to av de mange uheldige som skadet seg. De ville gjerne fortelle oss litt om hva de gjorde, slik at andre kan lære av feilene de gjorde. Politiet i Oslo området kom med en advarsel før det hele startet på twitter, mange fulgte disse rådene mens andre ikke gjorde det.

I følge statistikk fra DSB økte skadene under nyttårsaften fra 2020 til 2021, dette selvom bruken av raketter har sunket. Dette kan begrunnes med glatte veier og glatte gangveier. Mange drikker også voldsomt mye under festlighetene, som hjelper ulykkene å oppstå.

Vi spurte Mats (24) fra asker hva som hendte med han på nyttårsaften. Han fortalte at han skulle på fest og møte masse venner etter en kjedelig periode med mye Covid. Med litt overdrevne forventinger og litt for mye alkohol i kiwi posen endte det galt. Han hadde i starten en fin kveld med mye alkohol og fyrverki, men med veldig glatte veier kan det få konsekvenser. Mats skulle hjemover for å finne en taxi da han ramlet med hode rett i isen, Mats karret seg opp og kom seg hjem. Dagen etter dro han til legen der han fikk beskjed om at han hadde hjernerystelse. "Jeg anbefaler alle å tenke seg om før man tar den siste enheten" fortalte Mats før vi avsluttet intervjuet.

Det var ikke bare glatte veier som skapte problemer på nyttår, også fyrverkeri skapte problemer. Vi var heldige og fikk snakket med en av de uheldige, Mathias fra asker opplevde å brenne seg når han skulle feire. I intervjuet med han forteller han om denne opplevelsen.