Sørnett

Forhandlingene er i gang

Toril Mentzoni venter på toget i Kristiansand på vei hjem til Oslo

Toril Mentzoni venter på toget i Kristiansand på vei hjem til Oslo

I dag startet forhandlingen mellom partene i togstreiken hos Riksmegkleren. Blir det ikke enighet i dag, vil seks lokførere bli tatt ut i streik på Sørlandsbanen.

Publisert:

 

Riksmekler Nils Dalseide fører samtalene mellom arbeidsgiverforeningen Spekter og LO-organiserte lokførere for å få en løsning på konflikten som startet 28. september i år.

Blir det ikke enighet på dagens møte, vil ytterlige 6 lokomotivførere bli tatt ut i streik, alle med tilknytning Sørlandsbanen. Til nå er 118 lokomotivførere tatt ut i streik, men fra i morgen kan dette tallet bli 124. Det er togreisende på Østlandet som har blitt rammet hardest i streikeperioden.

-Jeg har vært heldig

Toril Mentzoni reiser i dag tilbake til Østlandet etter et kort besøk i Grimstad. Hun tar toget mange ganger i året, men har ikke blitt rammet av den månedlange streiken hos lokomotivførerne.

-Jeg må si at jeg har vært heldigsom ikke blir rammet av streiken, og er glad for at jeg kan ta det toget jeg selv ønsker. Men jeg sympatiserer veldig mye med de som streiker. Det er veldig viktig at de har god utdanning.

Ikke direkte påvirket

Kjetil Rakkenes Anda kom til Kristiansand i dag på en dagstur, og vil derfor ikke bli rammet av mulig opptrapping av streiken på Sørlandsbanen.

-Nei, ikke direkte. Jeg skal tilbake nå i dag. Jeg hadde flaks, jeg bestilte turen forrige uke og så dagen etterpå at vis de ble tatt ut i streik gjelder det fra onsdag av. Det var griseflaks egentlig.

Selv om Kjetil ikke blir direkte rammet av streiken, sympatiserer han med de det går utover.

-Det må være verst for de det går utover, de som bruker toger hver dag og og pendler i hverdagen. Men så skjønner jeg at de som streiker har jo en god sak de også og må få stå for det de mener.

 

Lokførerne i Kristiansand ville ikke stille til intervju angående streiken.