Sørnett

Fornøyd med skirenn

60 store og små var klare for skirenn tirsdag 20. januar. Foto: Michael Selbekk

60 store og små var klare for skirenn tirsdag 20. januar. Foto: Michael Selbekk

60 skiløpere møtte opp på karusellrennet til Søgne skiklubb tirsdag kveld. Margrete Tofte er en av de som er storfornøyd med løpet.

Publisert:

–Skal du ha noe å drikke? Spør Margrete Tofte til elleveåringen sin.

[img136680_2RS]

Før hun fortsetter:

–Vi har vært her siden vår eldste var fem. Vi er veldig fornøyd, i dag var det veldig fine forhold.

Hun er veldig glad for at klubben prøver å skape et skimiljø i Søgne, og at rekrutteringen satses på. Hun nevner at de har hatt rulleskitrening, at de holder skiskole og at klubben denne vinteren har investert i ny løypemaskin. Hun snakker også om et nytt type skirenn i ‘’Lia’’:

–Vi startet opp noe som heter trim-bingo, da kjøper du bingobong, så går du rundt og det ligger tall rundt i hele løypa.

Forrige trimbingo var søndag 17. januar og det var gøy for store som små.

Se også: –Det kan ikke bli bedre forhold

Stort potensiale

Leder i sportsutvalget i Søgne skiklubb, Håkon Lohne, er fornøyd med karusellrennet og har selv vært med på rennene til

[img136680_3RS]

skiklubben siden han var litt gutt. Han snakker entusiastisk om skiklubbens fremtid, og sier at de er 400 medlemmer nå, men at målet for klubben er å ha 1000 medlemmer innen et par år.

–Vi tror absolutt at hvis vi bare når ut og informerer så er det stort potensiale, for det er veldig mange Søgne-folk som går her oppe, også er det mange fra Mandal og Holum som tar turen opp her, sier Lohne.

Om egen innsats tirsdag kveld var det en litt mer tilbakeholden tone:

–Jeg prøver å gå litt halveis hardt, men det var litt kaldt og litt ømfintlige lunger så prøver ikke å gå for hardt. Men kjenner at når jeg kommer i mål så er det hardt nok uansett.

Godt de stiller

Noen velger å få tatt tiden på løpet, mens andre velger å gå for mosjonens skyld. Frivillige tidtakere Nina Bakke og Arnfinn Grimestad er tilbakeholdne på selvskrytet, men sier at arrangementet har gått greit og at det er kaldt og godt. Snøen er høyst velkommen ved Årstølhytta, og tidtakerne er godt fornøyd både med forholdene og med deltagerne.

–De er ivrige og flinke, når snøen kommer så er det godt de stiller, sier Arnfinn Grimestad.

 

Det var ca. 60 deltagere tirsdag kveld og alle fra juniorklassen og eldre måtte gå klassisk, mens resten fikk gå i fri stil. Det var også forskjellige distanser for de forskjellige aldersgruppen, og damene gikk seks km, mens mennene gikk ti km. Neste karusellrenn, det tredje for sesongen, arrangeres fra samme sted ved Årstølhytta tirsdag 2. februar.

 

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand