Sørnett

Fra i dag trengs det kun én app for å reise Norge rundt.

FORSIDE TIL APP: Slik ser det ut når du åpner appen. FOTO: Sondre Emil Nielsen

FORSIDE TIL APP: Slik ser det ut når du åpner appen. FOTO: Sondre Emil Nielsen

Samferdselsdepartementet har utgitt en app som skal samle hele landets kollektivtilbud på en felles plattform.

Publisert:

Applikasjonen Entur har i dag blitt lansert og har til formål å samle både ruteinformasjon, billettkjøp og sanntidsinformasjon på kollektivtrafikk. Prosjektet lanseres som et forsøk på å forbedre kollektivtilbudet landet over.

- AKT jobber med å lansere appen og alle funksjoner fullt ut. Vi vil fortsette å utvikle egen app, men jobber også med å integrere den nye appen. Entur kan være ekstra aktuell for turister, sier Siv Wiken, administrerende direktør for AKT.

Første dag i lansering byr på litt problemer, men med full støtte, som ikke er helt på plass enda, kan man kjøpe billetter og søke opp ruter på forskjellige måter. Samhandling mellom disse funksjoner utbedres enda, så alt av funksjoner må man nok vente noen dager på.

Entur er utviklet og finansiert av samferdselsdepartementet, som også lanserer appen. Mens målet er å samle billett og reiseinformasjon for landsdekkende kollektiv trafikk, fungerer appen foreløpig for buss, tog og fly i Norge. I Kristiansand vil man kunne bruke appen med litt begrensninger i oppstartsfasen.