Sørnett

Nå kan du nominere til Frivillighetsprisen 2023

Bilde fra fjordåretspris utdeling. Fra venstre: Juryformann Tom Løchen, Borghild Spiten Mathisen, nestleder i Kristiansand sanitetsforening, Marit Winther, Styreleder i Kristiansand sanitetsforening, Mette Fimreite Roth og ordfører Jan Oddvar Skisland
 Foto: Kristiansand kommune

Bilde fra fjordåretspris utdeling. Fra venstre: Juryformann Tom Løchen, Borghild Spiten Mathisen, nestleder i Kristiansand sanitetsforening, Marit Winther, Styreleder i Kristiansand sanitetsforening, Mette Fimreite Roth og ordfører Jan Oddvar Skisland Foto: Kristiansand kommune

Hvert år deler Kristiansand kommune ut Frivillighetsprisen. Årets nominering er i gang og det er mulig å nominere fram til 15. juni. I fjor vant Kristiansand Sanitetsforening for frivillig organisasjon og Borghild Spiten Mathisen vant enkeltpersonsprisen.

Publisert:

- Jeg ble så overrasket jeg, det tok en stund før det gikk helt opp for meg, og jeg vet fortsatt ikke helt om det har det. Jeg ble nesten flau da jeg fikk vite at jeg skulle få prisen. Også skjønner jeg alle som prøver å fortelle meg at det er en grunn til at jeg har fått den, men det er faktisk litt vanskelig, sier Borghild Spiten Mathisen.

- Kanskje det siste man tenker på

Mathisen fikk prisen etter mange år med frivillig arbeid for å hjelpe folk som sliter med psykisk helse og rus. Juryen som kåret henne til vinner av Frivillighetsprisen sa «Borghild Spiten Mathisen har et stort engasjement innen psykisk helse og rus. Hun har vært en pådriver for å bedre behandlingstilbudet for denne gruppen.»

Prisvinneren har alltid vært opptatt av frivillig arbeid og hjelpe dem som trenger det.

- Motivasjonen min er rett og slett at jeg er veldig dårlig på å takle urettferdighet. Helt fra jeg var ung, brydde jeg meg om de som sleit, allerede også på barneskolen hvor de som gikk i hjelpeklasse ble ertet.

Selv om Mathisen synes det er viktig å ha en pris som er med på å gi anerkjennelse til de frivillige, tror hun ikke det alene er motivasjonen for de frivillige.

- Jeg har jo alltid synes det har vært hyggelig, og jeg har lest om de som har vunnet tidligere og jeg har selv nominert folk til prisen. Jeg tror ikke prisen er noe folk tenker på når man jobber med frivillighet, det er kanskje det siste man tenker på.

Vinneren for organisasjon gikk i fjor til Kristiansand sanitetsforening. Styreleder for sanitetsforeningen Mette Roth tok imot prisen på vegne av foreningen.

- Det var en stor ære for oss i Kristiansand Sanitetsforening å få frivillighetsprisen i 2022. Prisen fikk vi for vår store innsats som vaksinevakter under pandemien, og som flykningehjelpere da krigen i Ukraina brøt ut.

- Å få Frivillighetsprisen er veldig motiverende for sanitetskvinnende i byen vår. Frivilligheten i foreningen vår er stor. Vi har over 400 medlemmer og veldig mange frivillige i ulike aktiviteter. Prisen viser at det frivillige arbeidet vårt er viktig og nødvendig, derfor er det også stas å få denne prisen som vi vet henger høyt.