Sørnett

Fullt trykk på Karrieredagen

Interessen er enorm for Karrieredagen på UiA.

Publisert:

[nggallery id=450]

 

- Vi har fått klager på for mange mennesker i vrimlehallen, forteller Christine Alveberg som er leder for næringsutvalget til studentforeningen Politicus og har vært med å arrangere dagens karrieredag.

Halvveis ut i arrangementet var Alveberg strålende fornøyd. Hun kunne fortelle om en viss bekymring rundt dagens første foredrag som ble holdt av Even Sandvold Roland. Men Roland som til daglig er byråleder i kommunikasjonsbyrået Rotor, som han også var med å stifte gjorde bekymringene til skamme.

Engasjerende foredrag
23-åringen trollbandt et nærmest fullsatt auditoriet med skarpe poenger, hvor han fokuserte på om man vil komme seg opp i verden må man selv ta muligheter istedenfor å sitte hjemme og vente på å bli oppdaget.

Den unge lederen tok også et oppgjør med den eldre generasjonens holdninger mot yngre mennesker i næringslivet.

- Hvorfor skal vi i den yngre generasjonen høre på middelaldrende ledere? Generasjonen som har gjort at isbjørnen snart kategoriseres som en fisk og som har ført verdensøkonomien inn i den nåværende situasjonen, poengterte en engasjert Roland som oppildnet studentene til å ha tro på egne visjoner og kunnskaper.

Flinke bedrifter
Etter Rolands foredrag begynte karrieredagen for alvor i vrimlehallen, hvor bedrifter og studenter fikk muligheten til å mingle og utveksle informasjon og tanker. Alveberg fra Politicus hadde et godt inntrykk av bedriftene og deres evne til å presentere seg selv. Det fikk hun også støtte i fra andre studenter.

- Det er en positiv erfaring. Vi får snakket med bedrifter og lært mer om de, sier student ved UiA Mads Ruud.

20-åringen får støtte fra sin ett år eldre kamerat og medstudent Joakim Wold som også legger til at det er fint å høre bedrifters ståsted og at man har muligheten til å finne ut hvordan de tenker når de skal ansette.

Også bedriftene virket til å være fornøyd med dagen og muligheten til å vise seg frem. Svein Roger Egge fra forskringsselskapet ser dagen som en fin mulighet til å vise frem bedriften og gjøre den interessant for studenter.

- Vi er aktuelle for et spekter. Hos oss er det jobber for folk med null utdanning og for de med nærmere ti års skolegang. Så vi er her for å vise mulighetene som er hos oss, avslutter Egge.