Sørnett

- Gliser hele tiden

Skal tilbake: Beate (t.v.) og Silje (t.h.) lover begge at de skal tilbake til Kilden etter kveldens forestilling av West Side Story.  Foto: Martine Haug Nysether

Skal tilbake: Beate (t.v.) og Silje (t.h.) lover begge at de skal tilbake til Kilden etter kveldens forestilling av West Side Story. Foto: Martine Haug Nysether

Billettsalget hos Kilden Teater- og Konserthus går så det suser. Kulturhuset har solgt nesten 80 000 billetter til forestillingene i 2012.

Publisert:

Venninnene Beate Strøm Johansen og Silje Tufte Bere synes ikke det er det minste rart.
- Det er stort for Kristiansand å få et kulturbygg som dette, sier Tufte Bere.
Både hun og Strøm Johansen har vært på omvisning på bygget to ganger allerede, men det er første forestilling for dem begge etter at Kilden offisielt åpnet 6.januar 2012.
- Dette har vi ventet på. Før måtte vi dra til Arendal for å se store forestillinger, forteller en engasjert Strøm Johansen. Hun legger til at hun allerede har sikret seg to billetter til etter kveldens forestillingen.

Ettertraktet
Det er ikke tvil om at kulturhuset har blitt utrolig godt mottatt på Sørlandet. I Kilden Teater- og Konserthus hører både Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør hjemme. Dette er et spennende felleskapsprosjekt som kulturhuset er unike på i Norden.
- Det er helt fantastisk, vi går bare rundt og gliser hele tiden, sier markedsdirektør Trond M. Backer. Backer trekker frem lengselen på Sørlandet som en sentral faktor.
- Det du før måtte dra til London og New York for å se, kan du nå oppleve her. Det at vi er samlet under samme tak, gjør at vi kan sette opp slike forestillinger som West Side Story, fortsetter han.

Høy oppslutning
Medieprodusent og pressekontakt Reidar Mosland trekker fram flere grunner til at åpningen av Kilden Teater- og Kulturhus har gått over all forventning.
- For det første har vi hatt noe å by på som folket har ønsket. Vi har solgt flere billetter enn hva det bor folk i Kristiansand, noe som betyr at folk bruker mye tid og ressurser.
Mosland mener det er viktig at Kilden fyller et stort volum og trekker mange mennesker.
- Vi har både truffet folk, folk har hatt behov og de har blitt motiverte, sier medieprodusenten. Han viser til den høye publikumsoppslutningen som et bevis på nettopp det.
- Og vi har så vidt gått inn i årets andre måned, poengterer han.

Det du før måtte dra til London og New York for å se, kan du nå oppleve her.

I medvind
I tillegg til at årets billettsalg går som smurt, kan Mosland fortelle at det er etterspørsel om billettsalg også i de kommende årene.
- Vi har fått forespørsler fra folk når de kan få kjøpt billetter til musikalen Evita som skal spilles i 2013 og Les Miserables som først settes opp på scenen i 2014.
Medieprodusenten legger ikke skjul på at det er hyggelig å være i medvind.
- Så lenge det går lykkelige mennesker ut av huset, er vi lykkelige vi, humrer han. Før han litt mer alvorlig tilføyer.
- Vi må forvente at alt ikke kommer til å bli like populært og utsolgt, avslutter han.