Sørnett

Gratis bøker til alle

Ole Bjørn Gautefall var blant flere som plukket seg en solid bunke med bøker. (Foto: Eirik Haugen)

Ole Bjørn Gautefall var blant flere som plukket seg en solid bunke med bøker. (Foto: Eirik Haugen)

Ny boksuksess ved Statsarkivet onsdag formiddag da 5000 bøker ble gjort tilgjengelig for allmennheten.

Publisert:

[youtube]http://youtu.be/MNjFW5XpHvY[/youtube]

Onsdag formiddag gjentok Statsarkivet suksessen fra i sommer med å dele ut gratis overskuddslitteratur til kristiansandere. Ole Bjørn Gautefall var blant dem som fant mye spennende bøker på Statsarkivet.

- Jeg synes det er spennende med lokal historie og historie generelt. Jeg har blant annet funnet noen gamle almanakker med gamle kart som kan være artig for barna å se. Jeg fant også en spennende eske med bilder fra gamle danske kunstnere.

Positivt tiltak

Gautefall er positiv til bokutdelingen og mener det er bra at folk med interesser for eldre litteratur kan gå

- Jeg liker å kose meg litt på fritida med disse tingene og jeg synes det er bra at Arkivet kan dele ut bøker de ikke trenger.

Han har plukket meg seg en god bunke litteratur, men passer på og ikke ta med seg for mye.

- Jeg tror jeg har fått med meg nok ting nå. Jeg må passe på å beholde husfreden med kona, forteller Gautefall humørfylt.

Bedre forberedt

[img116745_2RS]

Forrige gang Statsarkivet delte ut gratis litteratur ble de overrasket over mengden folk som tok turen. Onsdag var de derimot bedre forberedt når hyllenes skulle ryddes ved arkivet.

- Vi har blant annet med en parkeringsvakt denne gang. I sommer ble det litt kaotisk på parkeringsplassen, men det går roligere for seg nå, forteller rådgiver ved Statsarkivet Halldis Prestegård.

Onsdag formiddag var det mellom 50 og 100 mennesker og hentet bøker. De ansatte var forberedt dersom det skulle bli for stor tilgang.

- Dersom det kommer for mange så må vi slippe inn folk puljevis. Vi kan ikke ha for mye folk her inne med tanke på brannsikkerhet og rømningsveier men foreløpig går det fint. Det går rolig for seg.

Under kan en se flere bilder fra onsdagens bokslipp på Statsarkivet.

[nggallery id=511]