Sørnett

Gud viser veien

Miriam Trovi (21) er medlem av baptistkirken, og praktiserer troen hver dag.

Miriam Trovi (21) er medlem av baptistkirken, og praktiserer troen hver dag.

Mens mange unge nå for tiden går bort fra religion og Gud, har Miriam valgt å gå den andre veien. Troen på Gud er sterkere enn noen gang.

Publisert:

-Det er noe jeg vil tro på resten av livet, sier Trovi når hun forteller om da hun skjønte at hun hadde funnet sin tro.

Miriam Trovi er 21 år og kommer fra Skien. Gjennom foreldrene har hun vokst opp med å gå i Baptistkirka, og ansett seg selv som religiøs, selv om det alltid har vært i bakhodet, ”er jeg virkelig det”? Det tok 19 år og et opphold på Bibelskole før Trovi skjønte at nå, nå føles det riktig å døpes.

Bibelskole
Kanskje var det et valg som ble tatt etter videregående, som gjorde at hun ble så sikker i troen. Nemlig bibelskole i USA. Kunnskapen som skal læres der, er ikke likt noe man finner på vanlige skoler, ei eller i religionsundervisning. ”Hvem er jeg?” ”Hva er min identitet i Gud?” ”Hvorfor har Gud kalt oss hit?” er noen av de store spørsmålene, man gjennom bibelskolen prøver å finne svar på.

-Verden handler ikke bare om meg, men om andre også! Sier Miriam Trovi engasjert.

Det var også gjennom denne skolen at Trovi skjønte at det virkelig er mennesker hun vil jobbe med. De dro nemlig på misjonsreise til Kina, for å lære å praktisere gjestfrihet og veldedighet. De skulle gjøre noe for å ikke få noe tilbake. Det ble jobbet med u-planlagt bistands- og utviklingsarbeid, de hjalp andre å finne troen sin, jobbet på gård, og jobbet med i bordeller, for å vise at det finnes en bedre verden for di. Miriam Trovi forteller at gjennom dette lærte hun utrolige viktige ting. Som mest av alt handler om seg selv som menneske, og ikke bare om Gud.

-Absolutt alle har like mye verdi, uansett livssyn og jeg har ingen grunn til å dømme, Gud har skapt alle forskjellig.

Kultursjokket
For Trovi ble det et ordentlig kultursjokk å komme tilbake til Norge. Nordmenn er jo kjent for å være innadvendte, vi liker ikke å dele personlige opplevelser, og det føles ikke alltid greit å fortelle at ”Hei, jeg har det faktisk ikke så bra om dagen”. Noe som hadde vært det mest naturlige i de fire månedene på bibelskolen. Hun forteller at det alle burde lære seg er å vise sårbarhet, vise at folk kan være ærlige med deg, for du kommer til å være ærlig tilbake. Men det som har vært et savn siden tiden i USA, viste seg å bli borte da hun flyttet inn i Kollektiv i Kristiansand.

[img170941_2RM]

Ung Kloster
Ung Kloster er en nyt type kollektiv som ble startet høsten 2017. Til nå er det bare tre kollektiver i Norge, og et av de er lagt til Kristiansand. Her bor Miriam Trovi sammen med to venner. Dette kollektive går ut på å opprettholde de religiøse rutinene, og de mener at for å ha en god relasjon med Gud må du søke han hver dag, lese i Bibelen og lytte til Guds stemme. I kollektive finner samboerne en arena der de kan vise sårbarhet, dele følelser og tanker om alt fra ting du sliter med, til press og tvil angående livssyn.

-Jeg får energi og oppmuntring av å lese i Bibelen. Når jeg ikke helt vet hva jeg vil lese, bruker jeg å ha ”Bibelrulett”, slår opp på en tilfeldig side som jeg leser fra.

Les også denne artikkelen, om alkohol, religion og gjensidig respekt:
http://sornett.no/arkiv/170893