Sørnett

Har du tynn lommebok og skal gifte deg?

Drømmebryllup: Mange drømmer om et drømmebryllup. Et slikt koster penger, men det finnes mulighet til å få det litt rimligere. Illustrasjonsfoto: Sandra Lovise Sætrang

Drømmebryllup: Mange drømmer om et drømmebryllup. Et slikt koster penger, men det finnes mulighet til å få det litt rimligere. Illustrasjonsfoto: Sandra Lovise Sætrang

Er det noe du ikke ønsker deg så er det et bryllup som oser budsjett og lite penger. Men ved å sette av litt ekstra tid og kreativitet, kan du spare mye.

Publisert:

Det krever litt mer planlegging og tid. Men det er mulig å spare tusenlapper på å tenke litt utenfor boksen. Her kommer 10 tips til et billigere bryllup.


 1. Planlegg: Dersom du setter ut et nøye gjennomtenkt budsjett før planleggingen unngår du unødvendige utgifter. Det er lett å handle ting som du finner ut at du ikke trenger likevel fordi du kanskje finner noe bedre eller finere. De pengene kan heller bli brukt på andre ting.

 2. Ha en bufferkonto: Når du setter opp budsjett ha gjerne en liten ekstrakonto som er til uforutsette utgifter. Plutselig er det noe som koster mer.

 3. Skriv ut invitasjoner selv: Mange trykker invitasjoner hos trykkerier, eller bruker mye penger på papir til scrapbooking. Ved å designe selv  skrive ut invitasjonene selv på enkelt, men pent papir kan de bli svært elegant til tross for sin enkelhet. Det finnes mange ferdige design til invitasjoner på Internet som hjelper deg med å designe hvis du er usikker på hvordan du gjør det.

 4. Bruk naturen. Blomster spiser opp en stor del av budsjettet. Men her kan du bruke elementer fra naturen. Å bringe naturen inn er moderne. Plukk kvister, korn før innhøsting, grankvister og bruk det som en del av dekorasjon i kirken og i festlokale. Helt gratis!

 5. Lag pynten selv: I stedet for å kjøpe dyre lys og dyre dekorasjoner kan du pynte enkle lys og andre gjenstander med silkebånd eller ulike nåler med pynt. Da får det et mer eksklusivt preg. Med maling og billige ting fra hobbybutikken er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan få til.

 6.  Kjolekjøp i Danmark: Dinside.no har tidligere skrevet at man kan spare 43 % på å kjøpe brudekjolen i Danmark. Så hvorfor ikke?

 7. Dra på harrytur:Brus, snacks og drikke. Mye kan kjøpes om du drar en tur til Sverige. Husk få undersøke tollreglene før du drar, så du ikke overstiger dem.

  [img75349_2RM]


 8. Dugnad: Få hjelp i norsk dugnadsånd. De fleste vil være veldig takknemlige for å få bidra med noe under dagen. Det kan være alt fra kakebaking, servering, synging, og å få noen til å tvinne knappehullblomster.

 9. Utlandet:  Feir bryllupet i Danmark eller i andre land. Selv om man må betale fly er det mye å spare inn på lokale og alkohol. Dessuten får gjestene en unnskyldning til en liten ferie.

 10. Fotograf: Er det noe du ikke bør spare inn på, er det fotografen som skal forevige dagen deres.  Mange angrer på at de ikke invisterer i en ordentlig fotograf på den store dagen. Men noe du sparer på er å bestille pakker hos fotografen som gir deg full tilgang til alle bildene. løsningen kan virke som en høy og dyr engangssum, men å forstørre bildene i etterkant gjennom fotografen kan nemlig bli en enda dyrere affære.


Forsidefoto: Sandra Lovise Sætrang