Sørnett

Her er spillerovergangene vår journalist drømmer om

Dette er spillerne som kan sette sørlandet i kok.

Publisert:

Overgangsvinduet i Tippeligaen er fremdeles åpent, og klubbene har enda mulighet til å signere spillere for å finpusse spillerstallene før årets serie sparkes i gang. Start har allerede gjort flere spennende signeringer, hvor blant annet Bismark Acosta og Alejandro Castro er de to det kanskje er mest entusiasme rundt. Likevel føler jeg at de kanskje ikke har riktig de navnene som vil få Kristiansands borgere til å gå i stim til Sør Arena for å se makrellfotball. Derfor velger jeg å lansere mine fem, mer eller mindre realistiske, drømmesigneringer som både vil føre til fest på banen og på tribunen. Med disse spillerne vil jeg garantere at sesongkortene blir utsolgt på rekordtid og at Start vil oppnå en høyere plassering på tabellen enn siste de befant seg i Tippeligaen.

1) Rivaldo

Rivaldo Vítor Borba Ferreira, som oftest kun kalt Rivaldo, er en spiller de fleste nok har hørt navnet på.
Spilleren som har imponerende 34 mål på 74 landskamper for Brasilm spiller for øyeblikket for São Caetano i brasiliansk serie B. En overgang til Start og Kristiansand skal du ikke se bort i fra frister den nå 40 år gamle storscoreren. Etter å ha spilt for store klubber som Barcelona, Olympiakos og Milan har ikke klubbnomaden like høy standard lengre, og frierne har det også blitt færre av. I fjor spilte han nemlig for den angolske klubben Kabuscorp. Der puttet Rivaldo 11 mål på til sammen 21 kamper, en imponerende statistikk. Rivaldo vil tilføre Start enorme menger med rutine, for ikke å snakke om et fyrverkeri av en teknikk og brasilianske sambarytmer. Overgangssum og lønn vil høyst sannsynlig dekkes ene og alene av de inntektene Start vil få som følge av salg av kampbilletter og fotballdrakter når denne verdensstjernen jogger ut på Sør Arenas grønne kunstgress. Mange vil nok stille spørsmål om en spiller som fyller 41 år i april, er noe å satse på. Til de kritikerne vil jeg bare si som den skotske fotballegenden Alan Hansen; «You can't win anything with kids.»

2) Paul «Gazza» Gascoigne

I den siste tiden har det vært skrevet mye om Paul Gascoigne sine rusproblemer og mindre om hvilken fantastisk fotballspiller han en gang var. Det virker som folk har glemt spilleren som kunne drive motstanderne til vanvidd. Det har derimot ikke jeg, og lanserer herved Gascoigne som en mulig kandidat til å innta en ellers ganske tynn Start midtbane. Paul kan nok lokkes både av fast plass og et godt miljø som vil gi han trygghet til å kjempe seg ut av rusproblemene. Om det dessverre ikke skulle gå, og engelskmannen igjen begynner å ty til piller og alkohol vil ikke det si at Start har dårlige kort på hånden av den grunn.  Kristiansand er jo som kjent en av de byene i Norge med mest narkotika, så «Gazza» vil nok finne et eller annet som faller i smak!
Og til de som lurer på om en 45 år gammel spiller som ikke har vært aktiv siden 2004 er noe å satse på, vil jeg bare si som den skotske fotballegenden Alan Hansen; «You can't win anything with kids.»

3) Jamie Carragher

Liverpools forsvarsbauta gjennom mange år, Jamie Carragher, gikk ut i forrige uke for å annonsere at han skulle legge opp. Mange Liverpoolsupportere tørket nok en tåre da mannen, som har styrt forsvaret med sin rungende «scouserrøst», annonserte at fotballskoene nå skulle legges på hylla.
Undertegnede tror likevel at Jamie har flere år med fotball i seg, og at denne «legge opp» gesten, kun er for å spille kostbar! Det Carragher ønsker er at noen skal være villige til å kjempe for hans tjenester, det er her Start må komme på banen. Vi kan kanskje ikke tilby de høyeste lønningene, men vi kan by på noe ingen andre i verden kan; nemlig Kristiansand by, Dyreparken og Hennig-Olsen is. For virkelig å overbevise Carragher om at det er her han skal tilbringe de siste årene av karrieren burde vi endre navn på Markensgate til Carragher Street. I tillegg synes jeg vi skal døpe om alle dyrene i dyreparken til Carragher. I flere år har Liverpoolsupporterne sunget «We all dream of a team of Carraghers». Om dyreparken sier seg enig i forslaget kan derimot Start sine supporter synge “We have a zoo full of Carraghers”. I tillegg kan vi tilby Jamie fri tilgang til Hennig-Olsen is, så mye han vil ha, hele året. Om ikke dette skulle være nok kan i alle fall ingen si at vi ikke var villige til å satse! «35 år? Han er alt for gammel» vil nok noen si. Til de vil jeg si, som den skotske fotballegenden Alan Hansen; «You can't win anything with kids»

4) Tore André “Totto” Dahlum

Med så mange utenlandske stjerner i laget er vi avhengig av å få tilbake en gammel traver for å holde en lokal forankring i laget. Gode gamle «Totto» ble toppscorer i Eliteserien for Start i 1990.
Den notoriske måljegeren noterte seg den gang for 20 mål. Om det blir 20 mål i årets Tippeliga skal jeg ikke garantere, men Totto vil kunne bidra med andre ting. Startlegenden har både et lunt smil og en sørlandsk mentalitet som kan være vel så viktig som baller i nota. Om Tore André har holdt seg i form kan jeg også garantere, han er enda aktiv på Våg sitt B-lag. Nivået der er kanskje ikke det samme som i Tippeligaen, men kan du å sykle så kan du å sykle! Gamle toppseriekunster plukker han nok fort opp igjen! Igjen vil kanskje noen rynke på nesen og tenke at dette er en mann som er litt for voksen, men da vil jeg bare si at erfaring og rutine aldri må undervurderes, og som den skotske fotballegenden Alan Hansen sa; «You can't win anything with kids.»

5) Edgar Davids

Solen skinner ofte på Sørlandet, og denne nederlandske stjernen har utstyret allerede i orden.
Jeg snakker så klart om solbriller! Edgar Davids vil tilføre Starts midtbane en dimensjon de nå mangler i laget etter at Strømstad la opp. Nederlenderen med de karakteristiske rastaflettene er kjent for både god løpskraft og en evne til å vende spillet. Ofte ser man et utall av feilpasninger i Tippeligaen og enkelte av disse skyldes nok at spillerne har fått sola i øynene i det ballen skal slås til en medspiller. Det er her solbrillene virkelig kommer til sin rett! Problemet kan derimot oppstå i sene høst kamper i stupmørket, men det er lenge til og Davids vil bidra med målgivende pasninger i hopetall før den tid! Solbrillene er altså både stilige og praktiske hånd i hånd, akkurat som Davids selv.  Edgar spilte sist for Crystal Palace, men la opp i 2010. Her er altså enda en spiller Start nå har muligheten til å hente gratis, så fremt man kan komme til enighet om en kontrakt. Rastamannen har nok fremdeles mye fotball i kroppen. Edgar Davids blir 40 år, 13. mars, og er i selskapet med de andre potensielle signeringene en ungfole, men kan likevel bidra med både nasjonal og internasjonal erfaring. Og om han er for gammel? Jeg siterer den skotske fotballegenden Alan Hansen sine kloke ord: «You can't win anything with kids.»