Sørnett

Hjelpen kommer

Arne Rosseland vil hjelpe tiggerne. Igår møtte Sørnett ham ved Vesterveibroa. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Arne Rosseland vil hjelpe tiggerne. Igår møtte Sørnett ham ved Vesterveibroa. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Et arbeidsutvalg jobber nå sammen med kommunen for å kunne hjelpe tiggerne.

Publisert:

Etter at Sørnett tirsdag skrev om tiggerne som har kommet tilbake i byen, har kommunen tatt tak i saken. På onsdag kom Venstres Dag Vige med en interpellasjon i formannskapet, for å sikre at det blir gjort noe med dette.

-Jeg har vært orientert om tiggernes situasjon. Jeg vet at noen av tiggerne reiste til Oslo i vinter imens andre reiste tilbake til Romania. Nå er noen av de samme kommet tilbake igjen, sier Dag Vige til Sørnett.

Ville være beredt

Arne Rosseland (68) sitter i arbeidsutvalget som nå samarbeider med kommunen om å finne en løsning på saken. Rosseland sier

til Sørnett at han ikke forventet at tiggerne skulle komme tilbake så fort.

-Vi trodde at de ville komme tilbake når våren kom, men kanskje de har kommet tidligere på grunn av den milde perioden i desember. Uansett hadde vi et ønske om å være beredt når de først kom tilbake, sier han.

Rosseland er opptatt av å gi hjelp så fort som mulig.

-Disse personene trenger hjelp nå, og det er det vi må fokusere på, sier Rosseland.

Foreslår brakker

Rosseland sier videre at organisasjoner som Frelsesarmeen, Røde Kors, Bymisjonen og Domkirken menighet har gått sammen for å kunne gi tiggerne et verdig tilbud. Selv foreslår Rosseland å bruke noen av byens brakker til dette formålet.

-Vi har jo så mange av disse brakkene, så jeg tenker at det må være mulig å kunne bruke disse, det er jo mange av dem som står tomme, sier han.

Sørnett kommer med mer.