Sørnett

Hva skal du velge?

MULIGHETER: Mange kameramodeller gjør det vanskelig å velge hva man skal kjøpe for nybegynnere.

MULIGHETER: Mange kameramodeller gjør det vanskelig å velge hva man skal kjøpe for nybegynnere.

KRISTIANSAND: Dagens marked innen området fotoutstyr er enormt. Men hva trenger man egentlig som et førstegangskamera?

Publisert:

Det finnes utallige varianter, modeller og typer av kamera. Mange ønsker å forevige sine minner, og det er vanskelig å velge hva man skal kjøpe. Man får ennå ikke et kamera som inneholder alt man har behov for, selv om alternativene blir bedre og bedre.

- Av våre kunder vil jeg si at 50 prosent av dem som skal kjøpe kamera vet akkurat hva de skal ha. De resterende trenger mer hjelp og veiledning, sier Frode Aaberg i Japan Photo i Markens gate.

BEGRENSNINGER

Det finnes kamera i stort sett alle prisklasser, alt etter hva man har behov, eller økonomi til. Det er tre forskjellige kameratyper. Kompaktkamera, speilløse systemkamera og speilrefleks.

Fordelen med kompaktkamera er at de er små og nette. Ulempen er at de ofte har begrensede zoom muligheter, og man kan ikke skifte ut optikken.

Speilløse systemkamera, er relativt nytt på markedet. Har den samme teknologien som vanlige speilreflekskamera, med unntak av speilet i kamerahuset som gjør at størrelsen kan bli mindre. De har ofte en stor skjerm for å se motiver og en stor utbedring i denne som gjør at de også kan brukes i sterkt sollys.

Speilreflekskamera, er en av de trofaste traverne innen fotografimiljøene. Kjent for sitt store, og kraftig bygd utseende, gode bildekvalitet og en søker man kan se inn i når man tar bildet, for å ha fokus på det man tar bilder av. Har utskiftbar optikk, som gjør mulighetene større.

 STØRRE MULIGHETER

Hvis man er en ivrig fotograf som gjerne tar turen ut i skog og mark, går på arrangementer og tar mange bilder, kan nok et speilreflekskamera være det man får mest ut av.

- Har man lyst og mulighet til å bære på et speilreflekskamera eller speilløst systemkamera, har man ofte større muligheter enn ved kompaktkameraene, sier Knut Winterborg fra Elite Foto i Kristiansand.

 

Her finnes det utfyllende tester av alle kameratyper:

http://www.akam.no/tester/

Her er en side for god prissammenligning innen alt fotoutstyr:

http://produkt.akam.no/kategorier/foto-og-video

Få mer informasjon om foto her