Sørnett

Ikke gjør som denne karen

Foto: Krisian F. Mathiesen .      Fortauene i Kristiansands gater er fulle av is. Heldigivs er Kongensgate strødd.

Foto: Krisian F. Mathiesen . Fortauene i Kristiansands gater er fulle av is. Heldigivs er Kongensgate strødd.

Snøen er blitt til is, og is er synonymt med glatt føre. Det fikk Fredrik Filtvedt (19) erfare.

Publisert:


  Nå risikerer du å lide samme skjebne som Bambi på isen dersom du ikke bruker riktig fottøy.

  [img59088_2LS]

  Fredrik Filtvedt (19) datt så lang han var på vei til bilen sin torsdag formiddag. Nå har han gått til innkjøp av nye sko.

  - Ja, det gjorde såpass vondt at jeg fikk en skikkelig lærepenge. Det funker ikke med sommersko på dette føret, sier han i etterpåklokskapens navn.

  Han får støtte av Helge Rosenvold i G-Max.

  [img59088_3RS]

  - Det er så godt som helt nytteløst å holde seg på beina om du ikke har skikkelig fottøy. Jeg anbefaler sko med pigger, sier 18-åringen, som tjenestegjør i butikken ved Sørlandsparken.

  Filtvedt, som halter etter det ublide møtet med isen, er på langt nær den eneste som har gått til innkjøp av sko tilpasset isføret.

  - Vi har merket en stor pågang når det gjelder salg av vintersko denne uken. Det er tydelig at det flere enn denne Filtvedt som har fått seg en trøkk, humrer Rosenvold, som oppfordrer til å gå til innkjøp av vintersko.

  Statsmeteorolog Mariann Foss, ved Meteorologisk Institutt, forteller til Sørnett.no at været vil kreve godt fottøy også i overskuelig framtid.

  - Ja, været vil variere mellom mildt på dagen og kaldt om natten. Derfor kan det forekomme is – og da vil det også være glatt en stund til framover.

  Det har ikke lyktes sørnett.no å komme i kontakt med Kristiansand legevakt.