Sørnett

Ingen tro på norsk gull i årets vinter-X Games

Johanne Killi skal ene og alene prøve å hente gullet hjem. Foto: Newschoolers.

Johanne Killi skal ene og alene prøve å hente gullet hjem. Foto: Newschoolers.

Siste helgen i januar nærmer seg med stormskritt og da er det bare en ting som gjelder, nemlig X games på Buttermilk Mountain i Aspen, Colorado.

Publisert:

Denne helgen er det duket for det 29'ende vinter X Games og det kommer til å bli en spennende helg. Løypen er ulikt noe man har sett før og ski-nettforumet Newschoolers har allerede begynt å spekulere og snakke om hvem de tror drar hjem med edelt metall i bagasjen.

I Newschoolers' artikkel kan vi se at de har ingen tro på at det kommer til å stå nordmenn på toppen av pallen på ski hvert fall. Her i Sørnett syns vi dette var litt av en påstand og vi mener selv at Norge er uten tvil med i kampen om førsteplass i både ski og snowboard. Birk Ruud har vunnet de siste 3 verdenscuprennene og Marcus Kleveland gikk av med seieren i LAAX Open for tre dager siden nesten uten anstrengelse.

Fredag 27.januar starter festen med slopestyle i snowboard for kvinner og special olympics unified skiing & snowboarding, men for norske seere er det først lørdag de kan heie på sine landsmenn.

Lørdag 28.januar er det igjen damene først og vi begynner med ski Big Air. Her er det norske som stiller til start og gode muligheter for medaljer.

[img241653_2RM]

 

 

 

 

 

 

Dette blir en lang og spennende dag hvor vi skal gjennom flere konkurranser. Monster Energy Superpipe snowboard for både menn og kvinner gjennomføres uten norske utøvere. Grunnet vanskelige forhold for halfpipe i Norge har vi ingen utøvere med her.

Utvilsomt kommer det til å være mange store øyeblikk når slopestyle i ski for menn står for tur. De norske som stiller her er Birk Ruud og vi er dermed så godt som garantert en norsk medalje i denne konkurransen. Se full liste over start og Sørnett sin teori om pallen under.

[img241653_3LM]

[img241653_4RM]

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne dagen vender også publikums favoritten knuckle huck tilbake. Denne konkurransen er relativt ny og er et ganske spennende konsept. Her skal utøverne verken benytte seg av hopp eller rails, men rett og slett kulen eller "knuckle-en" av hoppet for å utføre triks. Her må vi absolutt følge nøye med for denne konkurransen kommer til å inneholde mye triks man aldri ellers får sett og når x games-veteran og tidligere knuckle huck-vinner Henrik Harlaut stiller til start setter det allerede terskelen for de andre utøverne. Se start og pall liste under.

[img241653_5RF]

[img241653_6RM]

Sørnett har fulgt nøye med de siste årene og tror de har tippet ganske riktig når det kommer til kveldens sluttresultat. Vi tror svenskene kommer til å være sterke, men utelukker ikke at norske Ferdinand Dahl har noe på lur.

 

Søndag 29.januar er slutten på helgen og den avsluttes med et smell. Ski superpipe for kvinner blir begynnelsen på slutten. Ingen norske med her dessverre som tidligere nevnt, men Sørnett våger seg fortsatt på å tippe hvordan pallen kommer til å se ut. Se bilde under for start og teori om plassering.

[img241653_7LM]

 

[img241653_8RM]

 

 

 

 

 

 

Etter Ski superpipe for kvinner skal vi gjennom Big air snowboard for både menn og kvinner. I kvinneklassen har vi ingen norske til start og kommer derfor ikke til å sanke noen medaljer fra denne konkurransen. På herresiden har vi Marcus Kleveland som eneste medaljehåp og etter siste prestasjon i LAAX er han nettopp et godt ess å ha i ermet. Her er de han skal utfordre.

[img241653_9RF]

Etter snowboard Big Air, går vi videre til ski slopestyle for kvinner. Johanne Killi har flere ganger gjort det bra og vi håper hun også denne gangen kan ta med seg en medalje. Se hvem som stiller til slopestyle for kvinner under.

[img241653_10LM]

[img241653_11RM]

 

 

 

 

 

 

Helgen rundes av og siste konkurransen på søndag er Big Air snowboard for menn. Dette er også et høydepunkt for norske utøvere ettersom vi her har gode muligheter for å ende på toppen av pallen. Marcus Kleveland er eneste håpet her også, men om det er en kurv vi skal putte alle eggene våre i så er det hans.

[img241653_12RF]

Mandag 30.januar er siste dagen av vinter x games og denne dagen begynner med snowboard knuckle huck for menn. Her er faktisk 2 norske med og dermed har vi gode medaljemuligheter, dette er et event som nærmest er skreddersydd for Norges Marcus Kleveland. Her er de som stiller til start:

[img241653_13RF]

Etter snowboard knuckle huck er det tid for ski Big Air for menn. Her har vi enda et sterkt norsk kort i form av Birk Ruud. Han har vunnet de siste 3 verdenscupene og er uten tvil en stor favoritt i denne konkurransen. Birk har vist seg å være veldig god på hopp, men han skal utfordre både Henrik Harlaut og Alex Hall og det er ingen tvil om at det blir små marginer som skiller første, andre og tredje plassen.

[img241653_14LM]

[img241653_15RM]

 

 

 

 

 

 

 

 

[img241653_16RM]

Siste rennet i denne x games festen er ski superpipe for herrer. Dette blir uten tvil spennende og fullt av store navn og triks, men dessverre uten nordmenn. Listen over de som skal knive om pallen i halfpipe kan du se til høyre. Etter superpipe rennet er X games over for denne gang og vi tror det kommer til å være spektakulært fra start til slutt. Se fullt skjema for sendetid her.