Sørnett

- Innad i klubben tror jeg det er trygt for spillerne

Kevin Kabran føler han har blitt tatt bra i mot etter overgangen fra svensk fotball. Foto: Kenneth Hedstrøm Larsen

Kevin Kabran føler han har blitt tatt bra i mot etter overgangen fra svensk fotball. Foto: Kenneth Hedstrøm Larsen

Start har åtte utenlandske spillere i sin førstelagstropp. Styreleder i Tigerberget mener det er viktig at de trives i både klubb og by for å blomstre.

Publisert:

I 2018 ble svenske Kevin Kabran (26) hentet til Start fra den svenske klubben IF Brommapojkarna. Han har siden spilt både Eliteserie og OBOS-liga for Start før han i vår gikk på et halvt års lån til svenske Elfsborg.

- Jeg har ikke opplevd noe negativt om sørlendinger. Jeg har hatt mange varme møter med mennesker her, forteller Kabran.

Trenger ikke nødvendigvis være rasisme

Mediesjef i IK Start, Ole Gerhard Sørensen, forteller at folk kan ta seg til å skrive i sosiale medier for eksempel at det er for mange utlendinger som spiller på Start. Han sier at skulle det komme kommentarer som er over streken, kan klubben blokkere den brukeren fra klubbsiden. Sørensen forteller at det ikke har vært hendelser med rasisme, verken fra spillere eller supportere under hans tid i klubben.

Ifølge Starts hjemmeside har troppen åtte spillere fordelt på landene Tyskland, Jamaica, Nigeria, Island, Ghana og Sverige, og i den elleville kvalifiseringskampen mot Lillestrøm onsdag der Start rykket opp til Eliteserien, var det fire utenlandske spillere i startelleveren.

- Det at folk skriver disse kommentarene trenger ikke nødvendigvis å være rasistiske, forteller Sørensen.

[faktaboks]

Nulltoleranse for rasisme

Supporterklubben til Start, Tigerberget, skriver på sine hjemmesider «På tur aksepteres ikke hetsing eller sjikane av medreisende, spillere eller bortesupportere basert på rasisme, seksuell legning eller generell seksuell trakassering.»

[img198778_2LM]

Styreleder i Tigerberget, Kai Rune Karlsen, tror det kan være utfordrende for spillere fra andre kulturer å tilpasse seg livet på Sørlandet. Han tror at den sportslige utviklingen kan bli påvirket av hvordan spillerne trives i lokalsamfunnet.

 

- For at du skal kunne utvikle deg som spiller, er det viktig at du utvikler deg som person. Innad i klubben tror jeg det er trygt for spillerne, men ute i lokalsamfunnet kan det være annerledes.

- Vi har nulltoleranse for rasisme i Tigerberget. Vi hadde en uønsket hendelse på en bortekamp i år, og vedkommende ble utestengt, forteller Karlsen.

 

Karlsen mistenker at noen av kommentarer om at Start har for mange utenlandske spillere i troppen er med en rasistisk undertone.

- Jeg tror noen av disse kommentarene går på hudfarge. Hadde disse spillerne vært svenske eller danske tror jeg ikke det ville vært et problem for disse som kommenterer, men jeg tror det er på grunn av hudfargen.