Sørnett

Inviterte fremmede til 17. mai-frokost

Jentene varter opp med en deilig frokost. Foto: Privat

Jentene varter opp med en deilig frokost. Foto: Privat

2 venninner fra Grimstad har selv følt mye på ensomhet, og ønsket å gjøre noe med det. Derfor inviterte de fremmede til frokost på nasjonaldagen.

Publisert:

17. mai kan være en ensom og trist dag for mange unge. Dette ønsket venninnene Thea McShane, og Thea Bondevik å gjøre noe med. Derfor la de ut en melding i en Facebookgruppen "Slay squad" og inviterte alle som ville hjem på 17. mai-frokost hos dem selv. Gruppa har nesten 60 000 medlemmer, og jentene sier de har fått mange tilbakemeldinger på folk som liker ideen deres.

 

-Det var egentlig 12 stykker som skulle være med på frokosten, men noen av de kunne ikke, så vi ble 8 stk, forteller McShane. Vi kjente ingen av de som skulle komme på forhånd, men et par av de som kom kjente hverandre fra før.
-Grunnen til at vi gjør dette er at alle burde ha noen å være med på en dag som 17. mai. Så hvis noen ikke har folk å være med ønsker vi å kunne være et sted for dem å bli kjent med nye personer, sier hun videre.

Jentene ble kjent på Holt Videregående skole for 2 år siden, og Bondevik sier ideen om å ha frokosten kom opp veldig spontant og at venninnene bare tok en avgjørelse på at dette skulle de gjøre.

[img233593_2RM]

 

De hadde ikke planlagt noe mer enn 17. mai frokosten for de tilreisende, men forteller de hadde sagt at de som ønsket kunne være med til Froland for å se å veterantoget, samt være med tilbake til Grimstad for å spille spill og spise is.

McShane og Bondevik sier de håper dette gjør at flere ønsker å invitere fremmede til sosiale sammenhenger, slik at ikke noen skal føle seg ensomme, spesielt på dager som 17. mai

[faktaboks]