Sørnett

Kajakk blir mer og mer populært

Kursleder Simone Heinz (44) Kristiansand Kajakklubb.                Foto: Rohullah Mohammadi

Kursleder Simone Heinz (44) Kristiansand Kajakklubb. Foto: Rohullah Mohammadi

Padling har i de siste årene blitt mer og mer populært. Under korona var det lange ventelister flere steder i landet med kursing på kajakk.

Publisert:

Kristiansand kajakklubb har opplevd en stor oppgang de siste årene med antall deltakere på kurs hos de.

"Jeg kom her som en student, men forelsket meg i  det vakre Sørlandet og bestemte meg for å flytte hit". Forteller Simone Heinz som er aktivitetsleder og en av kursledere hos Kristiansand kajakklubb.

Simone forteller til Sørnett at kajakk padling har blitt populært i de siste ti årene, men det har tatt enda mer av i de siste årene.
Kajakk padling er en fantastisk måte å være ute i naturen på, man for mosjonert og på en måte kan være med seg selv og føle nærheten til naturen på sier Simone Heinz før hun legger til at Kristiansand kajakklubb har mange sosiale og fellesturer.

Alderen på folk som deltar på kursene eller er medlemmer i kajakklubb varierer fra 30-50 år, men de fleste som er medlemmer er rundt 40. "Vi ønsker at enda flere yngre folk melder seg inn og blir med på denne fantastiske måten med å være ute i naturen på" sier Simone Heinz.

Under korona perioden har vi følgt retningslinjene til staten og tatt med forhåndsreglene med i betraktningen, men er ikke så vanskelig og holde de med tanke på at årene vi padler med er ca 2-3 meter lange sier Simone leende.
Kristiansand kajakklubb holdt stengt fra ca. 12. mars og frem til mai og her var det lang kø for ett av kursene.

Under spørsmålet om hvor lenge de kommer til å padle i år sier Simone at de som er ivrige kommer til å padle hele året, men de kursene som holdes av klubben er bare frem til september.

[img210188_2LM]

Simone Heinz og Åse Rønning er ledere for kurset en må ha for at en kan leie kajakk fra utleiesteder. (Det er ikke alle steder som krever dette). 

 

Leger som elsker å padle 


Ole Kristian Kleivenes (56) og Leif Johannes Olsen (40) elsker å padle begge to.
Utenfor kurset er begge kollegaer og overleger på akutt psykiatriske sykehus på Sørlandet.
Ole Kristian sier at han har padlet en del før utenlands men er ikke så god og tok dette kurset for 15 år tilbake, mens Leif derimot vil ha dette kurset for å gjenta gutteturen han hadde med en annen kompis for ett år siden.

[img210188_3LM]

"Dette er et alternativt trening, siden treningssentrene er stengt" sier Ole Kristian og forteller videre at han er veldig aktiv og trener hver eneste dag. Korona satte en stopper for trening på treningssentrene og da måtte han finne noe alternativt trening, fordi å jogge eller sykle ble for kjedelig for han.

Kollegaen min nevnte om dette kurset for meg og jeg tenkte ikke mer over det og sa ja med engang fordi jeg vil ut å padle forteller Ole Kristian Kleivenes før han slipper til Leif Johannes Olsen for å snakke med oss.

Leif sier at han valgte dette kurset sånn at han kan dra på kajakktur til sommeren, men han får ikke lov til å leie kajakk uten våttkort i Oslo og det er der Leif Johannes Olsen bor.
Leif fortsetter med å fortelle om den fantastiske turen han hadde med en annen kamerat der de padlet fra Langesund til Kragerø og overnattet på noen holmer og sier at dette blir en fortsettelse fra der vi slapp i fjor om han består dette kurset.

[img210188_4LM]

Det er også veldig fint å komme seg ut, fordi vi har holdt oss inne i en stund og vi er i en rolig korona periode der vi kan gjøre mer ut av hverdagen. Forteller Leif Johannes Olsen til oss i Sørnett.

Begge kollegaene og kurs kompiser sier at dette er fantastisk er en gylden mulighet for alle sammen og komme seg ut på og få nyte den fantastiske naturen Norge har å tilby oss.

Lenke til Kristiansand Kajakklubb:
http://kristiansandkajakklubb.no/

Lenke til hvor man kan ta våttkort i landet:
https://www.vaattkort.no/