Sørnett

Katrine Lundes fremtid er klar

Katrine Lunde går til det russiske topplaget Rustov-Don. Foto: Wikipedia

Katrine Lunde går til det russiske topplaget Rustov-Don. Foto: Wikipedia

Håndballkeeperen Katrine Lunde (34) fra Kristiansand bytter fra ungarske Győri Audi ETO KC til russiske Rustov-Don.

Publisert:

Keeperen med syv mesterskapstriumfer for Norge havnet i krangel med Györ, etter at det ble kjent at hun var gravid. Graviditeten førte til at lønningene hennes ble halvert i Györ. Dermed ville sørlendingen vekk fra Heidi Løke og co i Györ.

Nå skal hun spille for Rustov-Don, serieleder i Russland, etter at Lunde avbrøt kontrakten i Ungarn som egentlig skulle forløpt til 2016. Lunde er i sin 35. uke i graviditeten, men vil være tilbake på håndballparketen til sommeren.  Klubben er henrykt over å ha fått Lunde i stallen.

- Det er en sensasjon. Dette er en av de beste keeperne i verden, og det er vanskelig å forestille seg et norsk landslag dette århundret uten henne, skriver klubben på hjemmesidene sine ifølge Fædrelandsvennen.

I Russland gjenforenes Lunde med sin tidligere trener fra tiden i Aalborg, Jan Leslie. Det ser den tidligere Vipers-, Hånes- og KIF-spilleren frem til.

-Han er en god trener og en god person. Skal jeg velge russisk håndball er det viktig for meg at det er en trener der som jeg kjenner og som har en håndballfilosofi som jeg liker, fortalte hun til NRK.

Det er ikke opplyst hvor lang kontraktslengden til Lunde er i Russland. Det er kjent at Kristiansand Vipers, der tvillingsøsteren Kristine Lunde-Borgersen spillere, var interessert i målvakten, men den overgangen må eventuelt la seg vente.