Sørnett

Kommentar: Hva nå, Steinar?

TØFF OPPGAVE: Steinar Pedersen skal få det vanskelig med å redde Start fra nedrykk. Foto: Nadia Jemli

TØFF OPPGAVE: Steinar Pedersen skal få det vanskelig med å redde Start fra nedrykk. Foto: Nadia Jemli

Start står til nå med fire poeng, uten seier i Tippeligaen. - Det må sees på som en kollektiv svikt, når laget i gjennomsnitt har 2,8 målsjanser per hjemmekamp, skriver kommentator Petter Solholt Olsen.

Publisert:

Start har fått en dårlig start på Tippeligaen 2016, når en tredjedel av sesongen er spilt. Torsdag ble det nok et tap for gultrøyene. Denne gang mot seriemester Rosenborg. Naturligvis forventes det ikke at Start skal slå Norges beste lag, selv ikke på hjemmebane. Likevel har de så langt har måtte se seg slått av langt dårligere lag enn de møtte i går.

Statistikken lyver ikke. Start scorer færrest mål i Tippeligaen, og er samtidig det laget som slipper inn flest. De har holdt nullen i kun én kamp denne sesongen. Når forsvaret ikke tetter igjen, trenger de spisser som bøtter inn mål. De spissene spiller ikke for Start. Nysigneringen Tapio Heikkilä er Starts toppscorer med to mål så langt denne sesongen. Etter ham følger Mathias Rasmussen, Robert Sandnes og Lars-Jørgen Salvesen med ett mål hver. For at Start skal begynne å klatre på tabellen må de score mål.

Men alt kan ikke legges på spissene. Det må sees på som en kollektiv svikt, når laget i gjennomsnitt har 2,8 målsjanser per hjemmekamp. For det er på hjemmebane Start bør plukke poeng. Men hvor stor fordel er det å spille på hjemmebane når du spiller for tomme tribuner?

Les også: Trønderne ble for sterke for Start

Start har i gjennomsnitt 4482 tilskuere etter seks hjemmekamper. Nylig måtte de justere budsjettene på grunn av uventet lav inntekt i form av billettsalg. Men hva skal komme først - publikum eller resultatene? Faktum er at Start ikke har vunnet på 25 kamper, 13 av disse på Sparebanken Sør Arena. I mitt hode virker det mest logisk å sette billettpriser som reflekterer nivået Start innehar per dags dato, satse på seier og at publikum ønsker å returnere.

Start sine neste kamper er mot Ålesund og Sogndal på bortebane. Blir det seks poeng her, er det mulig å håpe på feststemning på Sør Arena igjen, når Stabæk kommer 29. mai. En ting som er sikkert, er at uansett tilskuertall, så trenger Start en seier snart - om de ønsker å spille på øverste nivå neste sesong.