Kontraktsglipp kan koste dyrt
Start trodde de var sikra ca. 2,5 millioner kroner etter salget av tidligere Start-spiller Anthony Annan fra Rosenborg til den tyske klubben Schalke 04. Men en lite kjent regel kan sette en stopper for dette.
Publisert: 17.02.2011 kl 13:49
Start soglte Anthony Annan til Rosenborg sommeren 2008, og trodde de hadde sikra seg en videresalgsklausul. Men nå viser det seg at videresalgsklausulen ikke var tidsbegrensa, og dermed kun gjaldt i to år. Sørlandsklubben hadde i utgangspunktet krav på 25 prosent av en overgangssum på alt over 11 millioner kroner. Annan ble sogt til Schalke 04 for 21 millioner kroner i januar, altså et halv år for sent. Start skulle i utgangspunktet fått 2,5 millioner for overgangen. Men det tyder det altså lite på at de får.
- Regelen er tydelig
– Denne regelen er tydelig. Hvis den ikke er tidsbegrenset, eller at det åpent går frem hvor lenge den gjelder, så var det før to, og nå tre år som gjelder, sier fagansvarlig for overganger i Norges Fotballforbund (NFF), Stein Pedersen, til Aftenposten. Samtidig understreker han ovenfor avisen at en slik sak aldri er prøvd i NFFs juridiske instanser.
Treårsregelen kom først våren 2010.
Heller ikke Rosenborg var klar over denne regelen. Trønderne fikk først vite om dette i forbindelse med Tor Hogne Aarøys overgang fra Aalesund til Japan. Her trodde også de at de skulle få et betydelig beløp for salget.
Rosenborgs sportlige leder Erik Hoftun sier til Aftenposten at de har gått gjennom mange av sine gamle avtaler etter at de fikk vite om denne regelen.
– Vi har ikke vært i kontakt med Start ennå, men hvis loven skal tolkes slik Aalesund sier, er det selvsagt at den må være lik for alle, mener Rosenborgs sportslige leder, ifølge Aftenposten.
- Nytt for meg
Også i Start er de overraska. De var sikre på at de ville få pengene.
– Dette er nytt for meg, og ikke noe vi har hørt noe om. Vi vil forholde oss til den kontrakten som foreligger, og ønsker ikke å kommentere dette i pressen, sier Starts administrerende direktør Sveinung Hovstad til Aftenposten.
Nyheter Vis flere
Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.