Sørnett

Lokal kunst for veldedighet

Lokal kunst: Dette maleriet av Arvid Bergstøl er blant verkene som stilles ut. Foto: Privat

Lokal kunst: Dette maleriet av Arvid Bergstøl er blant verkene som stilles ut. Foto: Privat

Lokale kunstnere bruker kunst som inntekt til barn i Bangladesh

Publisert:

For tiden pryder lokal kunst veggene Servicetorvet i Rådhuskvartalet. 22 lokale kunstnere har tatt initiativ til å bidra til å auksjonere totalt 33 verk til innsamling til byen Rajshahi i Bang
ladesh.

- Det er både malerier, fotografier og til og med keramikk som stilles ut, sier aksjonsleder Ole Martin Kyllo.

Rajshahi har i de siste 36 årene vært vennskapsby med Kristiansand. Kunstaksjonen er et ledd i Rajshahiaksjonen 2015. Dette er et prosjekt hvor barnehager og skoler er involvert i. Samtidig som de lærer om byen, er de med på å bidra med inntekter. Kyllo håper på å samle inn totalt 1,5 millioner kroner.

- De ulike barnehagene og skolene har utlodding og andre arrangementer til inntekt for prosjekter i Rajshahi. En barnehage har salg av leker bidratt til innsamlingen, sier Kyllo.

Hovedsamarbeidspartneren i Rajshahi er Rajshahi Kristiansand Friendship Commitee. Målet er å hjelpe spesielt barn og ungdom i vennskapskommunen slik at de og deres familier kan få et bedre liv. Innsamlingen skal også gå til utbygging av kreftsykehus i byen, skoler og funksjonshemmede barn.

"Sangen Til Rajshahi" med tekst av Nina Munksgaard og melodi av Harald Fjelde, ble skrevet om samarbeidet mellom byene.

- Å, Rajshahi, vår vennskapsby. Vi rekker våre hender ut på ny og gjør en innsats alle mann i byen Kristiansand,  synges det i åpningslinjene

Kyllo opplyser om at utstillingen skal pågå til 17. november

 

[img135289_2LM]