Sørnett

-Nå er planen å vinne

Johannes Heien forbereder vinnerstøtet. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Johannes Heien forbereder vinnerstøtet. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Biljardturneringen på Østsia ga mersmak.

Publisert:

Tirsdag kveld begynte første runde i biljardturneringen på Østsia. Turneringen vil pågå hver tirsdag fremover, med spillene 8-ball og 9-ball annenhver gang. Initiativtaker Håvard Ydse forteller om inspirasjonen bak arrangementet.

-Jeg så at vi trengte ett nytt biljardbord, og da tenkte jeg at dette kunne være en god måte å få det finansiert på, sier Ydse.

Det koster 30 kroner å være med i turneringen, og alle midler går til innkjøp av nytt biljardbord. Arrangementet er blant mange av tilbudene Østsia har, og Ydse ser gjerne at turneringen etterhvert blir ett rutinert og veldrevet innslag.

-Planen er å få skikkelig gang i dette, slik det er i pubquizen, sier han.

Blant kveldens deltagere er Johannes Heien, som var blant kveldens vinnere. 23-åringen studerer historie på UiA, og har stor sans for biljard.

-Jeg har spillt her i hele høst, så det var veldig naturlig for meg å bli med, sier Heien.

Etter å ha støtet den svarte 8-kula og vunnet har Eide store planer for sin videre deltagelse.

[img56718_2RM]

-Nå er planen å vinne totalt, sier han.

Turneringen har en veldig flat poengstruktur, hvor man kun får poeng for å vinne. Dette gjør at man godt kan hoppe over noen kvelder og allikevel hevde seg.

Nyheter Vis flere

Flere trekker seg fra politikken
Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.