Sørnett

Ny gratisavis etablert

Daglig leder i Tvende Media, Einar Sjøvaag, frykter ikke avisdøden.

Daglig leder i Tvende Media, Einar Sjøvaag, frykter ikke avisdøden.

Den nye gratisavisen Lokalavisen Kristiansand dumper ned i postkassene i Kristiansand denne uken. - Vi gleder oss til å komme skikkelig i gang, forteller daglig leder i Tvende Media, Einar Sjøvaag.

Publisert:

Tirsdag kom den første utgaven av Lokalavisen Kristiansand i postkassen til Kristiansands innbyggere. Daglig leder i Tvende Media, Einar Sjøvaag, forteller at avisen har vært planlagt lenge, og at det er svært gledelig at avisen nå er i gang.

- Det er et moro prosjekt, sier han.

 

Gratisaviser overlever

Annenhver uke kommer avisen til å ligge ventende i postkassene til tusen hjem. Avisen er gratis, og krever verken abonnement eller betaling. Dette syns Sjøvaag er positivt.

- Etterhvert vil det være et marked for "ultra-lokalaviser" og gratisaviser. Jeg tror i midlertid at region- og riksavisene bare vil slite mer og mer, sier han.

Dette vil trolig gi positive effekter til gratisavisene.

- Det betyr jo at det blir et marked for gode journalister for oss! legger Sjøvaag til.

 

Blandet stoff

Det at Lokalavisen Kristiansand har flere konkurrenter i byen, tror han ikke vil bli noe problem.

- Det er alltid sunt med konkurranse. Det gjelder for både Lokalavisen Kristiansand og de andre avisene.

- Det er ikke sunt at Fædrelandsvennen får regjere ene og alene her i byen, legger han til.

Lokalavisen vil ha mye blanding stoffmessig, men Sjøvaag legger trykk på at det ikke er de ferskeste nyhetssakene som vil komme på trykk.

- Vi kommer nok ikke til å skrive så mye om branner, men saker som nye veier, skoler, hyggelige hendelser og spennende mennesker kommer nok til å komme frem i nyhetsbildet vårt.

 

Ingen nettavis

Noe av det spesielle med den nyoppstartede avisen, er at det ikke skal finnes noen nettavis som kontinuerlig skal oppdateres. Dette er også en av grunnene til at Sjøvaag mener avisen kommer til å overleve.

- Det er klart at nettavis er viktig for de andre mediene. Vi overlater allikevel de kjappe nyhetene til dem, for å slippe å få effekten av at leserne har lest alt, allerede før avisen ligger i postkassen, sier han.

Daglig leder forteller lite om nye prosjekter videre, men innrømmer vagt at det alltid skjer noe med Tvende Media. Øvrig drives både TS- avisen, Arendals Tidende, Sørlandsavisen og Lokalavisen Grenland av dette selskapet.

 

Positiv til konkurranse

Den økende konkurransen i avismarkedet skremmer heller ikke redaktør i Kristiansand Avis, Birgitte Klækken.

- Konkurranse er både positivt og gøy, sier hun.

Hun innrømmer allikevel at den nye avisen kan bli en medvirkning til forandring.

- At det kommer en avis til i markedet med utgivelse annenhver uke, gjør bare til at vi må satse på å rendyrke vår profil enda sterkere fremover, forteller Klækken.

Altså er det ingen sure miner fra konkurrentenes side.

- Vi ønsker dem lykke til! sier redaktør i Kristiansand Avis.

#januarVis flere

#konkurranseVis flere

#lokalavisVis flere

#lokalavisen kristiansandVis flere