Sørnett

I kø for ny bibel

Herberget har blitt til privathus og jomfruer har blitt til unge kvinner. Utenfor Bok og Media i Markens gate sov ungdommer i kø for å sikre seg den nye bibelen.

Publisert:

DSC_0057

-Det skal bli spennende å lese Bibelen i min generasjons språkdrakt. Det er fint å markere en dag som denne. Samtidig er det en feiring av at vi kan lese så mye vi vil i Bibelen, hver dag, sier Kristina Instadnes Sakseide, som jobber i Åpne Dører, en organisasjon for forfulgte kristne.

Frokost og ny bibel

Noen få hadde ligget i kø, og et tyvetalls mennesker hadde møtt opp før åpning av Bok og Media klokken syv i dag. Den kristne bokhandelen bød på frokost og livemusikk til de fremmøtte.

-Vi hadde regnet med at det kom litt folk. Dette er en ny og komplett oversettelse, den første siden 1978, sier en entusiastisk Bjørnar Moum Jacobsen, ansatt i butikken.

Tror ikke det blir bråk

Moum Jacobsen innrømmer å ha smugtittet i den nye bibelen.

-Jeg synes de har gjort en god jobb. Språket er godt, DSC_0061
salmene ligger tettere opp mot orginalspråket og er mer sangbare nå.
Han tror ikke det vil være de store kontroversene rundt utgivelsen.

-Det var jo litt støy rundt endringen av jomfru til ung kvinne, men jomfrufødselen har de ikke rokket ved. Men mange av de som vokste opp med 1930-versjonen var ukomfortable med 1978-versjonen, og det er sikkert noen som vil reagere på denne også. Men Gud har skapt alt, Han har kontroll, og hvor ille kan det egentlig gå da?

Større utbytte av boken

Cato Voreland møtte opp for å markere anledningen.

-Vi trenger ikke ny oversettelse. Guds ord er Guds ord, men kanskje vil enkelte ting  gå opp for en, og kanskje vil en ha større utbytte av boken medDSC_0087 en ny språkdrakt.

Voreland hadde egentlig ikke tenkt å handle i dag.

Jeg hadde ikke penger til å kjøpe den nå, men så møtte jeg en gammel venn som hadde kjøpt to, og ga meg den ene. Så jeg har vel blitt bønnhørt, legger han til med et smil.

De første sist

Førsteman Katarina Instadnes Sakseide tar seg god tid til å prate med de andre fremmøtte, og haster ikke med å skaffe seg et eksemplar.

-Det står at de siste skal bli de første og jeg var jo her først, så jeg får vente på tur.

Se hvem som møtte opp for å skaffe seg bibel under.

[slideshow id=227]