Sørnett

Vaksinasjonskontoret blir nedringt

Elin Hope bruker mye tid på å besvare telefoner fra bekymrede kristiansandere.

Elin Hope bruker mye tid på å besvare telefoner fra bekymrede kristiansandere.

Helt siden svineinfluensaen kom til landet har telefonene på legevakt, legekontorer og vaksinasjonskontorer glødet. Og folk spør om alt mulig, i følge Elin Hope, sykepleier på vaksinasjonskonoret i Kristiansand.

Publisert:

- De fleste som ringer lurer på om de trenger å ta vaksinen. Enten det er en bestemor som vil beskytte sine barnebarn eller folk som skal på chartertur til Gran Canaria. Det er jo en økt risiko for smitte på utenlandsturer, men man kan ikke ta svineinfluensavaksinen sammen med andre reisevaksiner, sier Hope.

Stor pågang

Siden vaksinen kom i går har vaksinasjonskontoret hatt stor pågang på sine drop in-timer. Da Sørnett var på besøk i dag satt det rundt 15 stykker og ventet på å få vaksinen. Da var det allerede 12 som hadde tatt den, noe som er mange i følge vaksinsasjonskontoret.

- Det er også veldig mange som stiller spørsmålstegn ved WHO sin håndtering av pandemien, hva slags bivirkninger vaksinen kan ha og frykten for spor av kvikksølv, forklarer sykepleieren.

Burde ta vaksinen

Vaksinasjonskontoret forklarer at det er mindre kvikksølv i en svineinfluensavaksine enn det du får i deg gjennom mat. Det er også sånn at de som er i risikogruppene løper en større risiko ved ikke ta vaksinen, enn å ta den. [sniplet faktaboks]

- Vi anbefaler alle som ønsker å ta vaksinen, men ikke er i gruppen om å vente med å ta kontakt til 2. november. Da blir nemlig vaksinen tilgjengelig for alle. Den kan man ta på Kongens Senter i Dronningens, sier hun.

Lurer du på om viruset eller vaksinene at det bare er å ta kontakt med vaksinajonskontoret eller fastlegen din. Men vurder ut i fra sunn fornuft før du tar opp telefonen.

[img4797_2LS]

#pandemrixVis flere

#vaksineVis flere