Sørnett

Olympiatoppen Sør koster 3,3 millioner

LA FREM: Torunn Lauvdal og Tor Aagedal fra UiA fortale om nyheten onsdag formiddag. Foto: Herman Folvik.

LA FREM: Torunn Lauvdal og Tor Aagedal fra UiA fortale om nyheten onsdag formiddag. Foto: Herman Folvik.

Sørlandets nye idrettssenter blir ikke billig, men verdt det tror de forskjellige.

Publisert:

- Det vil koste 3,3 millioner etter våre beregninger. Noen synes kanskje dette er litt mye, men det er jo bare prisen for en halv enebolig, sier Aagedal fra UiA med et glimt i øyet til forsamlingen. Universitetet offentliggjorde også reaksjoner på årets søkertall på møtet. 

Allerede 1. juni starter etableringen av idrettsenteret. Formannskapet i Kristiansand roser jobbet som har blitt gjort med å få startet opp et Olympiatoppen-senter på Sørlandet.

Fornøyde politikere

- Jeg synes dette er veldig bra, og jeg heier virkelig på jobben som har blitt gjort. At vi får det på plass er strålende, jubler varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF).

Også ordfører Arvid Grundekjøn (H) synes dette er gode nyheter.

- Jeg vil takke for fin fremleggelse. Et nytt Olympiatoppen-senter blir bra å få i byen, sa Grundekjøn til forsamlingen.

[img129289_2RM]

Olympiatoppen sin oppgave er å videreutvikle den norske idrett, og er styrt av den olympiske komitè og Norges idrettsforbund. Det nye Olympiatoppen-senteret vil komme i bygget til Studentskipnaden i Agder, hvor Spicheren har sitt treningssenter allerede. Den øverste etasjen vil bli forbeholdt til Olympiatoppen.

- Det vil kreve litt ombygning og en egen inngang. Norges idrettsforbund vil være eier av dette. Senteret vil dekke hele Agder, og være med på forskning og videreutvikling av trening, opplyser Universitetet i Agders direktør, Tor Aagedal.

Nye arbeidsplasser

Håpet fra Universitetets side er at dette skal, i tillegg til å være bra for idretten i Sørlandet, skaffe flere arbeidsplasser rundt Universitetet.

- Vi tror dette vil gi fire-fem ansettelser, også håper vi å få til en lege og fysioterapeut i samarbeid med Spicheren, sier Aagedal.

- Disse helsefolkene må ha kompetanse på idrettsskader. Det er et viktig punkt, skyter rektor ved UiA i noen timer til,Torunn Lauvdal, inn.

Aagedal innrømmer at det også er noen utfordringer ved å etablere Olympiatoppen i Kristiansand.

- Det blir noen utfordringer med kommunen, med tanke på hvordan dette skal driftes, men vi har hatt positive møter så langt.

[img129289_3RM]

Kompetansesenteret for idrett i Agder (KiA) vil inngå i samarbeidet med Olympiatoppen. KiA sier de har jobbet for dette i åtte år.

- Dette er en stor stjerne i taket til idretten. Nå har vi et håp om at toppidretten får den fortjente plassen i sørlandsidretten. Til nå har ikke rammebetingelsene vært gode nok, sier organisasjonssjef i Vest-Agder Idrettskrets, Terje Larsen, til Fædrelandsvennen.

- Merkedato for sørlandsidretten

Larsen tror dette vil gi hele idretten et løft.

- Opprettelsen av Olympiatoppen Sør betyr at vi på en helt annen måte enn før vil kunne støtte opp om talenter som ønsker å gå på veien mot å bli en toppidrettsutøver. Da tenker jeg på ekspertise i forhold til kosthold, ernæring, utholdenhet, basistrening og at vi har kapasitet til å gi trenere backing. Vi vil dessuten også kunne utvikle klubbene til å ivereta toppidrettsutøvere. Dette er en merkedato for sørlandsidretten, sier Larsen.

Fra før har Olympiatoppen fire andre avdelinger i Innlandet, Midt-Norge, Nord-Norge og Vest-Norge. Kjente fagfolk som Marit Breivik, Johan Kaggestad, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Eirik Verås Larsen, Tom Henning Øvrebø og Finn Aamodt er noen av ansatte hos Olympiatoppen. Lederen av organisasjonen er Tore Øvrebø.