Sørnett

Oppmuntring og motivasjon for kvinner og jenter

Elin Fagerbakke, grunnlegger av Kvinner i Nettverk. Foto: Dagny E. Ulland

Elin Fagerbakke, grunnlegger av Kvinner i Nettverk. Foto: Dagny E. Ulland

Fra i dag samles over 2000 kvinner under den Nordiske kvinnekonferansen i Kristiansand. Dette er det 25. året den kristne konferansen arrangeres, denne gang i Sørlandshallen.

Publisert:

- Kvinnekonferansen er en samling av kvinner fra hele landet, i tillegg får vi besøk fra Grønland, Sverige, Danmark, Island, sier Elin fagerbakke, grunnlegger av Kvinner i Nettverk.

Elin Fagerbakke skal tale under konferansen, men hun er også en del av Kvinner i Nettverk. De driver med en blanding av konferanser og misjonsarbeid. I den forbindelse har de fått inn blant annet Heidi Baker som driver et stort misjonsarbeid i Mosambik.

Første gangen Kvinnekonferansen ble arrangert var i forbindelse med Shalam senter, som driver med rusmisbrukere. Da var det 70 kvinner som møttes og deretter har det bare vokst.

Det er et nytt tema for hvert år, og i år er temaet  "Styrke og verdighet er hennes drakt". Det er rettet mot å skape oppmuntring og motivasjon hos kvinner og jenter.

- I verdighet legger vi å ta til seg den styrken og identiteten det er å tilhøre Jesus. Det å kjenne på den verdigheten Gud gir er en fantastisk faktor i livet, sier Elin Fagerbakke videre.

Mange mennesker opplever det vanskelig når alt forandrer seg hele tiden, men Fagerbakke mener her at de kristne har en fordel.

-For oss kristne er det alltid noe som står fast, og det er styrken og verdigheten i det å tilhøre Gud.

Konferansen er hovedsaklig ikke åpen for menn, men de som er å se hjelper til, noe arrangørene er veldig takknemlig for.

I tillegg til Kvinner i nettverk, arrangerer også Jenter i nettverk eget arrangement på fredag.