Sørnett

ØVELSE ØVELSE ØVELSE - Brann på Risør hotell

Kritisk: Ambulansen henter personer på bårer. Foto: Odd Sølve Grannes

Kritisk: Ambulansen henter personer på bårer. Foto: Odd Sølve Grannes

Det er brann i den gamle delen av Risør hotell. 17 personer er evakuert, men skadeomfanget er uklart. Det er ennå mennesker inne i hotellet.

Publisert:

- Hovedfokuset er nå å redde personer og få avklart situasjonen. Vi ser ikke på det som noen fare for spredning, sier politiet på stedet.

Tre ambulanser har også kommet til stedet, og det kan være flere skadet. Bårer bæres inn og ut av hotellet.

Vet lite

Mona Eikeland som driver hotellet, forteller om en utfordrende situasjon. Hun har lite oversikt over antall gjester involvert i den dramatiske situasjonen.

- Det brenner i andre etasje i det gamle bygget. Jeg vet ikke hvor mange som har kommet ut. Det er 16 rom som er bestilt, men en delav dem har sjekket ut så jeg aner ikke hvor mange som er på hotellet akkurat nå. Det ryker mye fra andre etasje og jeg kommer meg ikkeopp. Brannvesenet har gått opp, men foreløpig har ingen kommet ned, sier Mona Eikeland, driver av Risør hotel.

Stor uro

Situasjonen rundt brannen på Risør hotell er fortsatt uklar. Det er nå blitt observert personer komme ut av det brennende hotellet.

[img69185_2RM]

Det hersker stor uro i området rundt hotellet, pårørende og publikum har samlet seg i området. Evakueringen er i full gang og brannvesenet har lyktes i å få evakuert deler av hotellet, men det er fortsatt stor usikkerhet om hvor mange som eventuelt fortsatt er inne på hotellet.

Hentes ut

Én person har blitt hentet ut på båre. En annen er hentet ut med stige. Det er fremdeles mye røyk og det virker ikke som at brannvesenet har kontroll over brannen.

Brannvesenet holder nå på med slukningsarbeidet i 3. etasje.

Kriseleder og pårørendesenter er opprettet. Kommunens kriseledelse er etablert på Kommunehuset. Pårørendesenter er etablert ved Frivilligsentralen i Montérbygget på Frydendal. Pårørende kan henvende seg på Pårørendesenteret, eller ta kontakt pr telefon 37 14 96 46 eller 37 14 96 76.

 

Budstikka kommer tilbake med mer.