Sørnett

PostNord-ligaen utsatt igjen: - Tærer på motivasjonen

Haakon Gulla Pedersen (25) poserer fint på den nye stadion til Fram Larvik som sto ferdig tidligere i år. Foto: Paul Henrik Gaalaas-Hansen

Haakon Gulla Pedersen (25) poserer fint på den nye stadion til Fram Larvik som sto ferdig tidligere i år. Foto: Paul Henrik Gaalaas-Hansen

- Nei, nå har vi jo hatt oppkjøring i syv måneder, så nå begynner jeg å bli møkk lei av det, det er ekstremt frustrende å trene til noe som aldri kommer i gang.

Publisert:

Sørnett har reist til Framparken i Larvik, for å ta en prat med Fram-spiller Haakon Gulla Pedersen (25). 

Hvordan er det å leve som fotballspiller i norsk toppfotball, der man er nødt til å forholde seg til et smittevernregime med koronatester ukentlig, ytterligere begrensinger på antall nærkontakter når sesongen "aldri" kommer i gang?

- Nei, nå har vi jo hatt oppkjøring i syv måneder, så nå begynner jeg å bli møkk lei av det, det er ekstremt frustrende å trene til noe som aldri kommer i gang. Nå som det er korona får vi gjerne beskjed om at sesongen utsettes dagen før første seriekamp skulle blitt spilt, og det tærer jo på motivasjonen, men vi er jo pent nødt til vente som resten landet, forteller Haakon

Strengt smittevernregime

Haakon forteller at det er krevende å bare kunne ha to nærkontakter. Det hjelper imidlertid at hele laget anses som én kohort, noe som innebærer at de også kan omgås hverandre utenom fotballbanen. Smittevernregimet innebærer vasking av hender og fotballer hele tiden, i tillegg til at spillerene må koronatestes en gang i uken. Haakon har selv en deltidsjobb i helsevesenet og har derfor fått vaksine, noe som gjør at han slipper de ukentlige testene. Likevel opplever han alle restriksjonene som litt ekstreme, men er mer enn villig til å følge dem hvis premien er at serien endelig kommer i gang.

[img221538_2LF]

Tror du PostNord-ligaen kommer i gang igjen i løpet av juni? 

- Det er veldig vanskelig å spå med tanke på smitten, men er det slik som det er nå er jeg ganske sikker på at det starter opp igjen, men som vi har sett tidligere tørr jeg ikke være 100% trygg før vi faktisk har tatt avspark. 

 Det blir 26 runder i år, altså er det planer om full serie. Det blir midtukekamper og full aktivitet gjennom sommeren, forteller en fornøyd Fram-trener Haakon Lunov til Østlands-Posten. 

[img221538_3LM]

Hvor på tabellen spår du Fløy og Arendal i år, Haakon? 

[img221538_4LM]

- Fløy har jo en tidligere Fram-spiss, Dardan Dreshaj. Hvis han er i form er jeg sikker på at han skyter Fløy til en sjette plass. Arendal kommer til å kjempe helt i toppen. Hvis det er tre lag som rykker opp tror jeg det er Skeid, Arendal og Øygarden. 

 

 

Hva slags forhold har du til Sørlandet på sommeren? 

- Jeg er jo selv fra Nevlunghavn, der vi har Oddane sand, som er Norges fineste sted å være på sommeren. Men jeg må virkelig dra fram Kristiansand Feriesenter, der er det helt magisk å være på sommeren! Sier en engasjert Haakon, som ikke legger skjul på at han er ivrig campingentusiast, som gjerne tar seg en tur sørover når vennene spør.

[img221538_5LM]

 5 tips fra Haakon til hva du kan gjøre i sommer:

1. Rydde i hagen, konkurrer med naboen i plenklipping eller i penest hekk.

2. Ta deg en tur til bystranda i Kristiansand.

3. Spill fotball med venner.

4. Kjøp eller lei deg en bobil, og dra på en liten norgesferie.

5. Gjør som meg, gå ut i skogen, ta med deg en spikkekniv og lag deg en fløyte.

#postnordVis flere