Sørnett

– Ruthford Pedersen ny trener i Donn

MÅ VINNE: Donn er avhengige å vinne kamper fremover. Det er her på Kristiansand Stadion at Donn spiller hjemmekampene sine, så sant gresset tillater det. Foto: Wikipedia Commons

MÅ VINNE: Donn er avhengige å vinne kamper fremover. Det er her på Kristiansand Stadion at Donn spiller hjemmekampene sine, så sant gresset tillater det. Foto: Wikipedia Commons

Kjetil Ruthford Pedersen skal hjelpe til med å snu den vonde trenden i Donn.

Publisert:

Nest sist i tredjedivisjon ligger Donn. Bare Flekkefjord med sitt éne poeng har vært dårligere denne våren. Sesongen startet med to strake seire, men i etterkant ble triumfen mot Herkules fjernet som følge av at telemarkingene trakk laget sitt.

De fem påfølgende kampene har endt med tap. Det har ført til at Donn har valgt å ta affære.

– Vi kan bekrefte at Kjetil Ruthford Pedersen er blitt engasjert hos oss frem til sommeren. Det er en mann med gode kunnskaper som forhåpenltigvis vil bringe inn optimisme, sier sportslig leder for Donns herrelag, Olav Hægeland.

Kjetil Ruthford Pedersen er bror av Steinar Pedersen og sønn av Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen. 40-åringen har en fortid i klubber som spiller i Odd, Molde, Elfsborg, Linz, Sogndal og Start, samt ungdomslandskamper for Norge. Han har også vært både spiller og trener i Mandalskameratene.

Ingen dramatikk

[img91503_2RS]

Det betyr imidlertid ikke at noen fjernes fra Donns trenerapparat.

– Ny mann, nye muligheter. Våre eminente trio med Rolf Martin Skonhoft (hovedtrener, journ.anm), William Aligo (assistenttrener) og keepertreneren fortsetter som før. Kjetil kommer inn for å gi trenerteamet vårt mer "input", fortsetter Hægeland.

Han utelukker samtidig at noen er vingeklippet. Hovedtrener Rolf Martin Skonhoft er glad for å få hjelp til å komme ut av den sportslige krisen.

– Det blir ingen endring, annet enn at vi får to nye øyne som kan hjelpe oss med å finne ut av problemene våre. Vi er det samme trenerteamet som har vært her i flere år nå, men vi klarer ikke helt å sette fingeren på hva som har gått så galt, sier han.

Selv om Donn står med fem strake tap, håper Skonhoft nå at den vonde trenden skal snu.

– Vi må tro at vi klarer det. Vi har ikke blitt overkjørt i noen av kampene, men det er mye som bikker feil vei. Hadde det vært større problemer er det ikke sikkert jeg hadde vært Donn-trener nå, tror han.

Donn spiller neste kamp mot topplaget Staal Jørpeland lørdag ettermiddag. Kjetil Ruthford Pedersen, som holdt sin første trening mandag kveld, hadde for øvrig ikke anledning til å avgi noen kommentar.

Nyheter Vis flere

Flere trekker seg fra politikken
Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.