Sørnett

Sandra skrev teaterforestilling om voldelige parforhold

Sandra Kristine Åteigen er skuepsiller i teatergruppen "Abnormalt" og har skrevet "Mille Verbe". Foto: Simon Lynau.

Sandra Kristine Åteigen er skuepsiller i teatergruppen "Abnormalt" og har skrevet "Mille Verbe". Foto: Simon Lynau.

- Hva gjør du når alt du vil er å si tusen ord, men man klarer ikke å få ut ett. Sandra Kristine Åteigen har laget forestilling om tunge personlige opplevelser. I mars skal premieren stå på Samsen Kulturhus.

Publisert:

 

Teatergruppa "Abnormalt" har premiere på ny forestilling 27. mars.
-Det er en ganske mørk forestilling, folk får bare være forberedt på at det er tett på, forteller Sandra Kristine Åteigen, som har skrevet forestillingen selv.
- Det er en ganske personlig forestilling om noe som har skjedd meg, som jeg har lyst til å sette fokus på, for det er ganske mange som går gjennom akkurat det samme i dag.
Sandra har valgt å vise sin historie gjennom en visuell forestilling, og med seg har hun teatergruppen "Abnormalt", som hun var med å starte.

- Forestillingen heter "Mille Verbe", som kommer av det latinske uttrykket "Mille Verba", som betyr "tusen ord", forteller Sandra. Forestillingen omhandler en jente som er i et voldelig parforhold og sliter med å håndtere etterfølgene av det.
- Hva gjør du når alt man vil er å si tusen ord, men man klarer ikke å få ut ett, forklarer hun.

- Det er ganske vanskelig å prate om, for eksempel hvis noen spør meg om det i dag, så får jeg ikke til å snakke om det, men jeg får heller til å vise det.

[img230360_2LF]

[img230360_3LM]

Øvingslokalet deres er også der de ønsker å framføre "Mille Verbe". Lokalet er et lite dansestudio med store glassvegger ved Samsen Kulturhus, hvor "Abnormal" møtes for øvinger hver Søndag.

Sandra har en tydelig forklaring på bruken av det lille lokalet.
- Det er meningen ja, og vi skal også ha minimalt med avstand. Vi skal kun ha åtte publikummere av gangen.
Sandra jobber til vanlig på Escaperoom i Kristiansand, men den store lidenskapen er teateret. Hun ønsker å fremføre mange visninger av "Mille Verbe" på Sørlandet, men håper også på å kunne sende forestillingen ut på en Norgesturné.
- Vi vil innom så mange steder som mulig... Oslo, Bergen og Stavanger, og så ser vi hvor vi kan få plass.

[img230360_4RM]

- Vi har veldig tro på møteplass og å veilede. Det sier Ane Seljeseth som er fagkoordinator på Samsen Kulturhus. I tillegg til å disponere øvingslokaler, sier hun at kulturhuset har mulighet til å hjelpe gruppen på sin vei videre.

[img230360_5RM]

- Vi har noen støtteordninger her, men det finnes jo også andre støtteordninger for unge, som vi kan hjelpe dem med å få søkt til.

Ane forklarer at hun syntes det var gøy å få møtt Sandra fra "Abnormalt" og få diskutert mulighetene for teknisk hjelp fra Samsen til forestillingen deres.

- Det er jo hvordan ungdommer involverer oss, det er jo opp til de.

Skal du få med deg forestillingen til Sandra?

- ja, så absolutt! Det er veldig gøy å se hva alle holder på med her. Nå hørtes det jo ut som de skulle ha litt begrenset med plasser, så da tror jeg kanskje jeg må stille meg i rekke litt fort.

[img230360_6LF]

Sandra holder ikke kortene for tett til brystet, og deler gjerne noen av opplevelsene som gjestene vil få se.
- Ja nå spoiler jeg, men det går fint, jeg har så lyst til å si det uansett. Alle speilene i rommet skal vi dekke med opptil tusen ark, og de skal rives og kastes rundt i rommet. Det vil blir mye kaos på scenen.
Det blir også slåsscener blant skuespillerne, som Sandra forteller er veldig fysisk utfordrende.

Les mer om "Mille Verbe" på teatergruppens facebook og Instagramkonto.