Sørnett

Sexkunden møtte ikke i retten

Kristiansand tinghus Foto: Cathrine Haugen Wroldsen

Kristiansand tinghus Foto: Cathrine Haugen Wroldsen

Tiltalte (26) lå naken i sengen på hotellrommet da politiet kom, i dag møtte han ikke opp til sin egen rettsak.

Publisert:

September 2016 rett før midnatt fikk politiet en melding om at en mann var på et hotell i Kristiansand med to prostituerte han ikke ville forlate. De to kvinnene skal selv ha tatt kontakt når den nå tiltalte mannen ikke ville forlate etter samleie. I retten kommer det frem at den tiltalte ikke skal ha vært fornøyd og hevder han ble lurt. Dette hevder han fordi han ikke ejakulerte og også påstår at de to kvinnene ikke skal ha sett ut som på bildene fra nettsiden hvor han fikk tak i dem. Pengene som han skal ha betalt de to engelsktalende kvinnene før samleie spurte han senere om å få tilbake.

Nettsiden skal han ha funnet frem til ved at en bekjent fortalte om den fordi han tidligere hadde hatt lyst til å kjøpe sex. Til politibetjenten på stedet skal han ha fortalt at han har hørt at det er ulovlig å kjøpe seksuelle tjenester i Norge.

Den tiltalte dukket ikke opp i sin egen rettsak i dag. Han skal heller ikke ha ønsket å signere forkynningen fordi han ikke var enig i botens størrelse på 15000 selv om han erkjente straffeskyld på stedet når politiet ankom hotellet i 2016. Aktor forteller i retten at tiltalte tidligere også har vært vanskelig å få kontakt med.

Politiadvokat Ragnhild Helgesen forteller at slike saker er nokså uvanlig fordi det er sjeldent de prostituerte selv ringer inn. Det er levebrødet til de fleste av dem og stiller dem i dårligere lys overfor kundene hvis de kontakter politiet. I dette tilfellet skal den tiltalte ha ligget naken i sengen på hotellet etter den utførte handlingen og sett på tv. Dette forteller politibetjenten fra Arendal som var på stedet og selv snakket med tiltalte på stedet.

I retten kommer det frem at både den tiltalte og de to kvinnene skal ha fortalt den samme historien og det derfor ikke er noe spørsmål om skyld i følge politiadvokat Helgesen. Eneste som var ulikt var prisen på de seksuelle tjenestene, om det var 2000 eller 3000 kroner.

Helgesen foreslår en bøteleggelse på 17500 kroner eller 35 dagers fengsel med forslag fra bøtesatser i Agder fordi tiltalte tidligere har vært uenig i bøtesatsen tidligere. I tillegg foreslås det en bot på 2-3000 kroner for sløsing med rettens og påtalemyndighetenes tid, dette fordi han ikke har dukket opp, noe som også skal ha skjedd tidligere.

Retten skal bestemme dommens gang senere i dag, og offentliggjøres om noen dager.