Sørnett

Slo seg til topps i bokse-NM

Christina Øynes til høyre får inn et hardt slag. Foto: Ronny Frivold

Christina Øynes til høyre får inn et hardt slag. Foto: Ronny Frivold

- Dette var helt spesielt, forteller en fornøyd Christina Øynes om seieren i Trondheim. Hun er storfornøyd med mesterskapet, og har klare mål for framtiden.

Publisert:

Christina vant også prisen for beste prestasjon blant alle deltakerne i dameklassen uavhengig av vektklasse og plassering.
Til vanlig driver 23-åringen med kickboksing, men i helgen utfordret hun seg selv og fysikken sin. Med bare to boksekamper bak seg, mot finalemotstanderens, Cathrine Vassbotn, femten, ble Øynes både overrasket og lykkelig over seieren.
- Jeg dro ikke til Trondheim med tanke på seier. Derfor var dette veldig gøy. Jeg bare gråt av glede, smiler Christina Øynes.

Nervepirrende
Det var tre påmeldt i 64-kiloklassen, og Christina var klart best av disse. Med 10-6 seier i første kamp og 19-17 i andre kamp, viste hun muskler i Charlottenlundhallen. Hun forteller at det var god stemning i hallen.
- Mamma var med og fikk tilsnakk for å heie for høyt. Så stemningen var på plass, ler Øynes. Men legger ikke skjul på at det var nervepirrende før kampene startet.
- Jeg hadde mest lyst til å krabbe ut av mitt eget skinn, og forsvinne. Men med litt hjelp av treneren min, så gikk det greit inne i ringen.

Fargekart
Jenta fra Arendal, som bokser for en av Norges beste bokseklubber, Grimstad Bokseklubb, trener hardt for å oppnå disse resultatene. To treningsøkter om dagen skal til for å oppnå slike resultater. Men det har sin pris.
- Jeg ser ut som et fargekart etter helga, med en sprukken leppe. Det er en stor påkjenning på kroppen, forteller hun. Men det stopper henne ikke i å fortsette med sporten.

Verdensmester
- Målet mitt er å bli verdensmester i løpet av min karriere, sier Øynes. Så ambisjonene er på plass, og planene for våren er klare. Hun skal nemlig delta på Norgescup i kickboksing om bare to uker, og norgesmesterskap i kickboksing i april.

Kombinerer sport og utdanning
På dagtid er Arendal-jenta student på linjen for allmennlærere på Universitet i Agder. Det er viktig for henne å ha en utdanning å falle tilbake til, for boksesporten er vanskelig å leve av.
- Spesielt boksing på damesiden er vanskelig å leve av. Man må nesten ha en jobb ved siden av, avslutter Christina Øynes.