Sørnett

Kjoler for alt og alle!

Det var mange flotte kjoler å se på brudekjoleshow torsdag kveld.
 Foto: Marie Thue Humborstad

Det var mange flotte kjoler å se på brudekjoleshow torsdag kveld. Foto: Marie Thue Humborstad

Stemningen er til å ta og føle på i KRS Live sitt lokale to timer før Judy Hansen sitt fjerde brudekjoleshow. Bak scenen er veggene dekket med brudekjoler, selskapskjoler og bunader.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2024 kl 08:59

Judy Hansen er tydelig under generalprøven på hva hun ser for seg skal skje.
 Foto: Marie Thue Humborstad

Judy Hansen er tydelig under generalprøven på hva hun ser for seg skal skje. Foto: Marie Thue Humborstad

Midt oppi alt kaoset kommer spørsmål og problemstillinger fra alle kanter, men Hansen svarer rolig og behersket på alt. I et hav av nervøsitet og usikkerhet, står Hansen stødig som en klippe i havet.

Influenser Monica Nyhus fra Kristiansand er konferansier for andre gang. Hun trives i rollen,

Det er Monica Nyhus sitt andre år som konferansier for brudekjoleshowet.
 Foto: Marie Thue Humborstad

Det er Monica Nyhus sitt andre år som konferansier for brudekjoleshowet. Foto: Marie Thue Humborstad

og er glad for å stille opp. For henne er det ekstra koselig med brudekjoler og bryllup, da det representerer kjærlighet.

Hun selv bærer en vakker glitrekjole laget av Judy Hansen. Konferansieren deler at prosessen har vært litt kaotisk, men at de har vært en god gjeng som har forberedt kveldens show.

- Det er ikke så mange store «eventer» her i Kristiansand, så da er det så gøy at man for eksempel kan dra ut på en jentekveld for å se på et så fint show. Man merker at dette konseptet treffer mange, forklarer Nyhus bak scenen under pausen.

Hun understreker også at selv om mange modeller er stressa og har mye nerver, så har de det gøy under showet.

Miss World Norway 2023

En av modellene er Andrea Farias. 20-åringen fra Kristiansand ble Miss World Norway i 2023, og er en stor fan av Judy Hansen sine kjoler. Slik endte hun opp på showet. Hun har en god oppfordring til de som kunne tenke seg å bli modell.

- Det er en god måte for å gro og utvikle seg. Jeg er veldig glad i å gå utenfor komfortsona, for man lærer så mye på veien, sier Farias med et stort smil.


Hun innrømmer at modellverdenen ikke bare er fine kjoler og morsomme show. I ung alder ble Andrea Farias satt inn i den profesjonelle modellbransjen, men fikk stadig beskjed om å gå ned i vekt. Da bestemte foreldrene hennes seg for å ta henne ut.

- Man kan lett si det er stor forskjell på den profesjonelle modellbransjen og morsomme oppdrag som det her. Her er jo alle velkomne! Uansett alder, utseende og bakgrunn så kan du gå på catwalken her, sier Andrea Farias energisk.

Brudekjoleshowet er et stort samarbeid mellom ulike aktører. Judy Hansen Atelier står bak rundt 50% av kjolene, og det er flere visuelle elementer. Blomdesign by Karoline Eide og Randi Lauvdal Blomster hadde flere blomster i form av buketter og blomsterkranser. A-Salong vstod for hår og sminke, mens Diamanthuset bidro med flotte smykker.- Må ha tro på seg selv

Judy Hansen syntes showet startet veldig bra, til tross til noen få tekniske feil i starten. Hansen har holdt brudekjoleshow i nærmere 20 år, men har holdt til på KRS Live de siste fire.

- Det blir jo bedre og større for hvert år. Når jeg lager show, så er det viktig for meg å følge trendene, men også få til litt «vintage», forklarer Hansen.

Hun har også inkludert familien i showet, og peker ut sønnen sitt øyeblikk i programmet som sin favoritt. Hvordan hun har fått dette til, har hun et klart svar på.

- De som driver med dette må ha tro på seg selv. Det har jeg. Jeg har en «drive» i meg selv, så når folk sier jeg ikke får til noe, så skal jeg få det til, forklarer Judy Hansen bestemt.

Julie Sørbø Helliesen(t.v) og Cecilie Sørbø Helliesen fikk seter på første rad på brudekjoleshowet.
 Foto: Marie Thue Humborstad

Julie Sørbø Helliesen(t.v) og Cecilie Sørbø Helliesen fikk seter på første rad på brudekjoleshowet. Foto: Marie Thue HumborstadFremtidig brud

Det var mange fremtidige bruder i salen, og en av dem var Julie Sørbø Helliesen. Hun var på brudekjolejakt, og hadde tatt med seg mamma Cecilie Sørbø Helliesen. De hadde ulike meninger om hva som var best i showet.

- Jeg syntes Barbie-delen var morsom. Den var ikke så stiv, men var fortsatt elegant, forklarer Julie Sørbø Helliesen. Mammaen var mer begeistret for de klassiske brudekjolene.

Mor og datter var enig om en ting, og det var at brudekjoleshowet var en veldig god opplevelse.