Sørnett

Spenning helt til slutten

Så langt er det likt mellom de to nominerte sørlandsbedriftene, Fibo Trespo og Hasla, i konkurransen om å bli Årets Sørlandsbedrift.

Publisert:

For øyeblikket foregår kvartfinalen mellom bedriftene Fibo Trespo ifra Lyngdal og Hasla fra Valle.

- Enn så lenge er det dødt løp, opplyser Fædrelandsvennen. Klokken 14.00 hadde stemmene blitt talt opp, og begge bedriftene hadde fått godt over 1000 stemmer hver.

Mobiliserer kontakter
Kvartfinalen startet onsdag morgen, og vil fortsette frem til klokken 08.00 fredag morgen. Administrerende direktør i Fibo Trespo, Torfinn Knutsen, forteller spent at bedriften gjør alt de kan for å gå videre fra kvartfinalen.

- Vi gjør alt vi kan for å mobilisere nå, det hadde vært så moro å vinne, sier han fornøyd.

Omsetter for millioner
Knutsen forteller at han tror nominasjonen har med hvor "gode" de er i bedriften.
- Vi er vanvittig gode til veldig mye, sier han.
Fibo Trespo ble startet i 1952 i Lyngdal. Til sammen har bedriften 110 ansatte, og har etterhvert blitt en stor bedrift, med en omsetning på 450 millioner kroner i året.
- Men vi blir aldri fornøyd, og skal dermed utvide markedet enda mer, forteller han.

Ikke hørt om konkurrent
Personlig innrømmer Knutsen at han aldri har hørt om kvartfinale-konkurrenten, Hasla.
Likevel tror han at den kan vinne mange stemmer.
- Det er en liten bedrift, men samtidig er den veldig spennende. Jeg tror den kan få mange stemmer fra både bygd og by, sier han.

Hovedkontor i Setesdal
Også den lille familiebedriften i Valle, mobiliserer for å få stemmer. I motsetning til "vanlige" bedrifter, fokuserer daglig leder, Grete Fossen, på at de er en bedrift som har hovedkontor i Setesdal med en filial i Oslo.
- Det syns vi er veldig morsomt, sier hun og smiler.

Familiebedrift
Bedriften ble startet etter at  Ørnulf Hasla hadde valget: skulle han fortsette med kun bunadsølv, eller finne på noe nytt, i forsøk på å overleve?
- Det endte med at vi endte opp med å arbeide i bedriften alle sammen, både oss og døtrene våre, sier kona Grete og ler.

Nå håper begge bedriftene å gå videre til semifinalen i kåringen av Årets Sørlandsbedrift 2013. Men det er èn ting de begge kan si seg enige i:
- Vi syns det er veldig gøy å komme så langt, men det hadde vært moro å vinne!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konkurransen om å bli Årets Sørlandsbedrift, står nå mellom de seks bedriftene Seafront Group, GE Healthcare, Hasla, Fibo Trespo, Konsmo Fabrikker og Strømmestiftelsen.