Sørnett

Spent før VM-debuten

Lars Helge Birkeland(24) seier at han er avhengig av en topp dag både på standplass og i sporet om han skal ha medaljesjanser i sin VM-debut torsdag.

Publisert:

- Eg er nervøs, men det er berre positiv kribling, seier sørlandets store medaljehåp til Sørnett.

Birkenes-gutten har til nå sett fra sidelinjen at lagkompis Emil Hegle Svendsen har tatt storeslem med gullmedaljer i alle dei tre øvelsane hittil i VM. Nå er det endelig Birkeland sin tur å vise kva han kan.

- Det er morsomt at det har gått så bra med dei andre norske i mesterskapet, og eg håper og trur at det kan hjelpe meg til å yte det beste.

Birkeland er ein av fire norske som skal kjempe om medalje. Han kan skryte på seg å være den beste skytteren på det norske laget med ein treffprosent på 90. Leverer han eit godt løp torsdag kan han og bli premiert med å få gå lørdagens stafett.

-Testane i langrennssporet har vært gode og skyteformen er der, så med full klaff håper eg på ei topp ti-plassering. Stafetten derimot tenker eg ikkje noko på. Eg går mitt løp, så får det berre bli ein bonus visst eg får gå stafetten på lørdag, seier Birkeland.

Birkeland sin beste plassering i verdenscupen er ein 6.plass fra sprinten i Rupholding for en måned sidan.