Sørnett

Statistikken sier Start

Tøff kamp: Mons Ivar Mjelde forventer en jevn kamp mot Notodden på fotballens nasjonaldag. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen

Tøff kamp: Mons Ivar Mjelde forventer en jevn kamp mot Notodden på fotballens nasjonaldag. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen

Statistikken viser at det kan bli en fin kveld for de gulkledde på fotballens nasjonaldag.

Publisert:

I kveld tar Start imot Notodden til dyst i den sjuende runden i 1. divisjon. Kampen spilles på Sør Arena, og det forventes å bli en folkefest med mye folk og russ på stadion. Lagene har møtt hverandre tre ganger de siste fire årene, og alle har endt med Start-seier.

Start tok sin første borteseier med 1-0 over Kongsvinger i Hedmark søndag. Laget fra Kristiansand er sammen med Ranheim ubeseiret i årets 1. divisjon, til tross for at de har møtt sterke lag i serieåpningen. De har også vunnet alle sine hjemmekamper, og innehar tredjeplassen på tabellen. Islendingen Matthias Vilhjalmsson er lagets toppscorer med fem mål.

Forventer tøff kamp

Trener Mons Ivar Mjelde forventer en tøff kamp mot Notodden, men håper og tror at laget leverer.

- Folk vil se Start spille fin fotball, og det vil vi jobbe steinhardt for å få til. Vi må stå opp hele veien og vise at vi vil. 16. mai er en stor dag, og fotballen har sine tradisjoner den dagen. Det vil bli liv og røre, forhåpentligvis både på banen og tribunen, sier Mjelde til ikstart.no.

Ei uke før seriestart spilte lagene uavgjort i en treningskamp på Sukkevann. Mjelde mener det var en helt annen kamp.

- Det var en treningskamp, og vi stilte ikke med vårt antatt beste mannskap. Dette vil bli en annen kamp, sier han.

Uten mål på bortebane

Notodden kommer rett fra en overbevisende 3-0-seier over opprykksfavoritt Sandefjord. Laget står med seks poeng på seks kamper. Det gir dem en 12. plass på tabellen. Det nyopprykkede laget har vunnet to og tapt en hjemmekamp. På bortebane har de blå slitt, og har verken klart å ta med seg poeng eller score mål på fremmed gress. Det skal dog sies at laget har slitt med skader på flere spillere i sesongstarten.

Borgar Velta og Marius Lundeberg Enger har scoret to mål hver for Notodden denne sesongen.

Det har ikke lyktes Sørnett å komme i kontakt med Notoddens trener Brede Halvorsen.

Russen kommer inn gratis på kveldens kamp.

PS: Alle kveldens kamper vil bli åpnet med ett minutts stillhet. Dette for å minne Stabæk-spiller Tor Marius Gromstad, som ble funnet død i Oslo mandag.