Sørnett

Statsministeren til Agderkonferansen 2014

Statsminister Erna Solberg skal holde foredrag i årets Agderkonferanse. Foto: Høyre

Statsminister Erna Solberg skal holde foredrag i årets Agderkonferanse. Foto: Høyre

Erna Solberg kommer til Kristiansand for å holde foredrag om "Læringslivet".

Publisert:

Agderkonferansen har ulike temaer hvert år. I år handler det om kompetanse og utdanning. «Læringslivet» samler beslutningstakere og ledere i næringslivet og i offentlig sektor på Sørlandet.

- Det at Erna Solberg kommer på Agderkonferansen i år, betyr mye for oss. Det er veldig hyggelig og ikke minst inspirerende, sier Trond Madsen, rådgiver hos NHO Agder. Statsministeren går på talerstolen i Kilden tirsdag klokka 09.30.

Han sier at Sørlandet som landsdel får anledningen til å presentere hvilke utfordringer det er her og at det ikke bare er regjeringen som tar stilling til det.

 

All aktivitet er viktig

Jan Omli Larsen, administrerende direktør hos Kristiansand Næringsliv AS, sier at all aktivitet innenfor utdanning og næringsliv har stor betydning.

- Å ha fokus mot denne landsdelen er alltid viktig for oss. Utdanningen kan aldri bli god nok, men vi strever alltid etter å bli bedre. Det at vi har fått et universitet i Kristiansand er veldig positivt for landsdelen her. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Larsen.

 

I tillegg til Erna Solberg kommer blant annet NHO-sjef Kristin Skogen Lund, KS-leder Gunn Marit Helgesen, LO-sekretær Trude Tinnlund og professor i pedagogikk ved Høgskolen i Hedmark, Thomas Nordahl til Agderkonferansen 2014.

 

Ulike arrangører

Arrangørene for Agderkonferansen i år er LO, NHO, UIA, KS, Innovasjon Norge og Aust- og Vest-Agder fylkeskommuner. Prisen for å komme inn er 1400 kr, men for studenter er det gratis adgang.