Sørnett

Større avklaring rundt bomplanene

Varaordfører Jørgen Kristiansen ønsker ikke jernring rundt Sørlandsparken (Foto: Johanne Elvestad)

Varaordfører Jørgen Kristiansen ønsker ikke jernring rundt Sørlandsparken (Foto: Johanne Elvestad)

Det ble oppklart en del misforståelser etter et møte mellom senterleder for sørlandsparken Kjetil Børufsen og politikerne i dag, melder NRK Sørlandet.

Publisert:

Kjetil Børufsen sendte torsdag brev til kommunen der han ville ha et møte med politikerne for å høre hvor Høyre står i forhold til utspillet som kom opp i formannskapet onsdag i forrige uke.

Bråket rundt utspillet til varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) roet seg noe da politikeren gikk ut å sa at det ikke er snakk om en jernring rundt Sørlandsparken, men ga klar beskjed om at det vil bli en forandring på bompengestrukturen i Kristiansand.

- Det er hvert fall helt sikkert at en eller annen endring av bompengestrukturen i Kristiansand vil tvinge seg fram på et eller annet tidspunkt uansett, så hva som vil bli det endelige svaret vil jeg ikke spekulere i. Men noe kommer til å skje, og det vil bli en endring i fremtiden, sa Kristiansen til Sørnett torsdag.

[img48135_2RS]

De siste årene har handelsmønsteret i Kristiansand forandret seg.

- Det er blitt mindre og mindre handel i Kvadraturen, og mer og mer handel i Sørlandsparken. Da kan det hende at noen av bomstasjonene må flyttes.

Leder i Sørlandsparken næringsforening, Erik Rostoft, sier til Sørnett at de vil være med på å ta sin del.

- Hvis det er snakk om å diskutere veiprising for å finansiere ny infrastruktur på vei er vi selvfølgelig med på det. Vi innser at veiprising er noe vi må være med på å ta vår del av.