Sørnett

Stortalentet ser frem mot ny sesong!

Sander Vold Engebråten i aksjon for Storhamar. Foto: Privat

Sander Vold Engebråten i aksjon for Storhamar. Foto: Privat

Sander Vold Engebråten er tilbake hos Storhamar etter et halvt år i Sverige. Sørnett har snakket med han om neste sesong i SIL og drømmen om NHL.

Publisert:

 

 

 

 

 

9. mai kunne Storhamar Hockey melde at Sander Vold Engebråten hadde signert en ettårskontrakt med klubben. Backen spilte andre halvdel av forrige sesong for Södertäljes U20-lag. Nå er han tilbake på Hamar for å spille seg til fast plass hos moderklubben.
- Sander er en spennende ung back fra egne rekker. Han har fått prøve seg litt på a-laget de to siste sesongene. Han er god på skøyter, liker å være kreativ med puck og flink til å fylle på i det offensive spillet, skriver Storhamar på sin hjemmeside da de slipper nyheten. Vold Engebråten er et av de største talentene i norsk ishockey, og er allerede på radaren til NHL-speidere, og kan kanskje være aktuell allerede i årets NHL-draft.

Storhamar fristet mest
Storhamar-backen imponerte stort allerede i Get-liga debuten mot mjøsrivalen Lillehammer tilbake i 2018. Stortalentet tegnet seg også på poengtavla med sin første assist. Det var mange som lot seg imponere, og han fikk også flere sjanser på A-laget. Totalt ble det åtte kamper for den da 16 år gamle backen i den første sesongen. I sin andre sesong spilte Vold Engebråten 11 A-kamper for Storhamar før han reiste til Södertälje. Der ble det spill på J20-laget. Back-talentet var også ønsket med videre av Södertälje inn mot neste sesong, men valgte altså å dra hjem til Hamar. Til Sørnett sier han at det valget handlet mest om hva han tror er rett for sin utvikling.

- Det fristet mest med senior hockey i stedet for et nytt år på juniorlaget, forteller han.

Han angrer imidlertid ikke på valget han tok om å reise over grensa til nabolandet.

- Det å reise bort til Sverige var positivt for meg på mange måter. Først og fremst hockey-messig med en annen kultur og måte å spille på, men også en hel del som person.

Håper på større rolle
Etter at corona-pandemien gjorde at forrige sesongs sluttspill ble avlyst, var Storhamar raskt ute med å dele en pressemelding om at denne sesongen kom til å bli tøff økonomisk. Det ville også kunne gå på bekostning av den sportslige delen, men klubben reddet seg fint inn igjen, og sportslig ser det veldig lovende ut foran denne sesongen. Det er også det synet Vold Engebråten har foran denne sesongen. Han gleder seg til den nye sesongen, og mener at laget kommer til å bite bra fra seg også i år. Han er også klar på at han ønsker å være en bidragsyter for dette:

- For min del skal det bli en heftig utfordring, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å være best mulig rustet til seriestart. Større rolle er noe jeg absolutt ønsker, og noe jeg skal gjøre meg fortjent til!

Storhamar trener Anders Gjøse sier at han synes det virker som Vold Engebråten har brukt off-ice perioden sin veldig godt. Han forteller videre om at 17-åringen har jobbet meget bra og målbevisst for å fortsette utviklingen sin, og for å ta en stor større rolle i laget i år.

- Jeg tror Sander utover i sesongen vil etablere seg og bidra godt til lagets prestasjoner, kanskje spesielt i det offensive! sier Gjøse til Sørnett.

[img212486_2LM]

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan bli draftet til NHL
Det er definitivt ikke bare Storhamar og Södertälje som har det norske stortalentet på radaren sin. Han ligger pr. nå på 137. plass av NHL Central Scouting (EU Skaters) lista. Det er en liste over de største talentene som til daglig spiller i Europa. Hovedpersonen selv sier at han ikke har tenkt så mye over den listen, men at det er hyggelig å bli lagt merke til.

- Jeg vet ikke så mye om mulighetene utifra den rankingen, men det er uansett morro å bli lagt merke. Jeg tar det egentlig bare som en bonus hvis jeg blir valgt, forteller Vold Engebråten.

Gjøse er denne sesongen ny trener i Storhamar, men kjenner til Vold Engebråten etter tidligere å ha trent han på U-20 landslaget. Han synes det er positivt for Vold Engebråten og norsk hockey at det er denne type interesse for norske spillere.

- Jeg har vært trener for Sander på U20 landslaget, og vet at det er mange som følger han og syns han er interessant. Han har et stort potensial, og hvis han jobber som han gjør nå vil han nok få en flott karriere. Så får vi se om det på kort sikt blir bra nok til å bli draftet, men det kan vi håpe på, forteller Storhamar treneren.

- Ja, det er nok det, svarer backtalentet på spørsmål om NHL er den store drømmen.
Han vet at veien dit er lang, men at det absolutt kan være mulig. Han tror at det viktigste er å tro på seg selv og det man driver med. Hvis ikke blir det vanskeligere å oppnå suksess i det lange løp. Hvis han ikke draftes til NHL i år er han optimistisk til at det kommer flere sjanser:

- Skulle jeg ikke bli draftet i år, så håper jeg hvertfall å gjennomføre en sterk sesong i år. I så fall har jeg troen på å kanskje kunne bli valgt i neste års draft, avslutter Vold Engebråten.