Sørnett

- Studieteknikkene er veldig lette

Stort oppmøte: Det var mange studenter som kom for å høre på gründerne prate om studieteknikker. (Foto: Stine Elise Jølsett)

Stort oppmøte: Det var mange studenter som kom for å høre på gründerne prate om studieteknikker. (Foto: Stine Elise Jølsett)

Lette studieteknikker er ofte de beste, forteller gründerne Nikolai Høibo og Pål Hetland.

Publisert:

Nikolai Høibo og Pål Hetland, grunnleggerne av "Toppkaraktersystemet", holdt i dag et foredrag på karrieredagen på Universitetet i Agder. Høibo og Hetland om tre forskjellige teknikker man kan bruke for å gå fra stryk til toppkarakter.

- På dette foredraget viste vi 3 av 40 forskjellige teknikker, så det er en del mer å lære hvis studentene velger å kjøpe boka og laste ned appene våre, forteller Hetland.

Vanligvis pleier de unge gründerne å ha 2-timers foredrag når de skal fortelle om studieteknikkene de har kommet opp med, men i dag

[img73036_2RM]

hadde de så lite som tre kvarter.

- Siden vi nå bare hadde tre kvarter valgte vi å fortelle mest om oss, i tillegg til noen av teknikkene vi har skrevet om i boka vår. Lette litt på sløret om hva teknikkene er. Vi valgte derfor teknikker som vi kunne vise ved hjelp av litt show, kortfilm og så videre, sier

Hetland.

Positiv innvirkning

Gründerne håper at foredraget de holdt på universitetet hadde en god innvirkning på studentene.

- Vi håper det har en god innvirkning, siden det er så få som snakker om slike teknikker vi bruker. De er veldig lette, og vi håper det fungerer for alle som prøver de, forteller Hetland.

Høibo og Hetland gjentar ofte at det er mange studenter som unødvendig sliter på grunn av dårlige studieteknikker, og de håper derfor teknikkene deres hjelper når det kommer til eksamenslesing.

- Vi håper vi kan gjøre det lettere for studentene ved hjelp av disse teknikkene, sier Hetland.

Nyttig foredrag

Studenten Camilla Andersen (20) var en av mange som dro på foredraget om "Toppkaraktersystemet". Hun føler hun fikk mange gode tips og mener det var et nyttig foredrag.

- Det var veldig nyttig, og jeg kommer nok til å bruke noen av de teknikkene vi lærte, forteller Andersen.

[img73036_3LM]

Andersen mener foredragsholderne hadde mange gode tips, selv om det var mye hun visse fra før.

- Det var mye jeg visste fra før, som jeg egentlig ikke har tenkt over at man kan gjøre, som for eksempel å sove! Jeg tenkte man burde

lese hele natten, men det hjelper visst bedre å sove, ler Andersen.