Klargjør siden...
Sørnett

- Sushitilbudet i Kristiansand er dårlig

Sørnett har vært på sushikurs på restauranten Bølgen & Moi i Kristiansand. Her er en av kveldens mange retter. Foto: Cecilia Bergsø

Sørnett har vært på sushikurs på restauranten Bølgen & Moi i Kristiansand. Her er en av kveldens mange retter. Foto: Cecilia Bergsø

Sushi har begynt å bli en populær matrett i Kristiansand, men tilbudet i byen er ikke like rikt som i Oslo og Bergen.

Publisert:


- Unge mennesker især har tatt til seg sushitrenden. Helsebølgen er nok hoveddriveren til den store populariteten for denne retten. En av de mest populære fiskene som brukes i sushi, er norsk laks, valgt av både japanske og norske kokker, forteller Bjørn-Erik Stabell, markedssjef i Eksportutvalget for fisk.

En matrett som for 20 år siden var forbeholdt Østen, har nå også tatt Norge med storm. I 2009 spiste nordmenn sushi for 271 millioner kroner, som er en økning på 30 prosent fra året før. Den største økningen finner vi med hele 50 prosent vekst, salg av sushi i dagligvarehandelen. Disse tallene kommer fra en undersøkelse gjort av analysebyrået Sissel Flesland Markedsinformasjoner har gjort for Eksportutvalget for fisk.

Ikke bare et storbyfenomen

Sushien ble først introdusert i Oslo, og på tre år har Oslo fått dobbelt så mange sushibarer- og restauranter. I løpet av de siste årene har også trenden spredt seg til resten av landet, med vekst i de store byene. Populariteten har virkelig skutt fart, og i 2006 har tallet på restauranter og sushibarer pendlet mellom 40 og 50 enheter, mens antallet har økt til 67 i 2008. De fleste sushibarene/restaurantene er lokalisert i Østlandsområdet, med Stavanger og Bergen etter.

- Det har vært en stor fremvekst av sushi i mange store norske byer. Det er mulig å bestille sushi som take-away, i dagligvarebutikken og på restauranter og barer. Sushi har blitt lett tilgjengelig for folk, sier Stabell.

Kristiansand

Per dags dato finnes det ingen ren sushirestaurant eller sushibar i Kristiansand, men sushi selges i enkelte matvarebutikker og som take-away på restauranter. Hovmester og restaurantsjef på Makrellen restaurant i Kristiansand, Brede Olsen (27), mener sushi er veldig populært i byen.

- På Makrellen tilbyr vi fersk sushi som take-away, det er noe helt annet i smak og kvalitet enn sushi i dagligvarebutikker. Noen dager kan vi motta bestillinger om 40-50 sushibiter, mens andre dager kan det være forespørsel om 200-250 biter. Det hender at vi blir ringt ned og går tom for sushi før klokken fem på hverdager.

[img31941_2RS]
Ifølge Olsen er det studentene i byen som er årsaken til sushiveksten.

I Kristiansand er det også mulig å få tak i sushi i dagligvarebutikker. Butikker som selger sushi er Ultra, Ica Maxi, Coop og Meny. Sørnett har snakket med Ferskvaresjef Erik Eliassen (28) hos Ultra Sørlandssenteret.

- Sørlendinger har fått smaken på sushi, og ønsker kanskje å spise mer eksotiske fiskeretter. Her har vi fersk sushilevering fra onsdag til fredag, og det er svært populært. Vi er dessverre ofte tomme for sushi her i Ultra. Bestillingene øker raskt, og for tiden selges det 150-180 pakker med sushi i uka.

Assisterende ferskvaresjef hos Ica Maxi Sørlandsparken Mikal Garrod (23), mener derimot at sushisalget i Kristiansand går dårlig.

[img31941_3RS]
- Ut fra salgsstatistikken hos Ica Maxi, vil jeg si at tallene for sushisalg er lave. Vi selger i gjennomsnitt ti pakker sushi i uka, noe som er lite. Kanskje folk i Kristiansand frykter fremmed mat, eller nøler med å prøve noe nytt. Mer stander og promotering av sushi som matrett hadde nok gjort sørlendinger mer interessert.

Sushikurs på Bølgen & Moi 29. januar

Sørnett har vært til stede under årets første sushikurs 29. januar på restaurant Bølgen & Moi i Kristiansand. Kurset startet 19.00, og det var duket for en aften med sosialt samvær, sushi og sake. Kurset var i regi av en av restaurantens grunnlegger, Trond Moi (41), som viste alle kursdeltakerne spennende sushiretter. Moi elsker sushi, men mener ikke Kristiansand er en stor ambassadør av matretten.

[img31941_4RS]
- Sushitilbudet i Kristiansand er generelt dårlig. Det er ingen rene sushirestauranter i byen, og jeg tror folk skriker etter en skikkelig god sushirestaurant i Kristiansand. Bølgen & Moi har sushikurs to ganger i året, og da er lokalene alltid fulle av gjester. Jeg tror det er mange sørlendinger som har blitt glad i sushi, det er bare synd at sushi er en mangelvare i Kristiansand. Vil du ha god sushi, må du til Bergen eller Oslo, mener Moi.

Jan Frode Bergsø (33) er deltaker på sushikurset sammen med Cecilia Bergsø (31). De har fått kurset i julegave fra barna, og er fornøyde med gaven. Cecilia mener kurset innfridde hennes forventninger og enda mer.

[img31941_5RM]
- Vi liker sushi fordi det er en opplevelse i måltidet. Det er veldig mange nye og spennende smaker, som er virkelig bra, forteller Cecilia og Jan Frode Bergsø.

De lager hjemmelaget sushi jevnlig, og sushikurset blir sett på som en fin opplevelse og inspirasjon til å lage mer sushi på kjøkkenet hjemme. Jan Frode Bergsø føler det mangler litt i Kristiansand på sushi-fronten, og ønsker en sushibar i Kristiansand.

- Det du får kjøpt i dagligvarebutikkene er ikke alltid like ferskt, sier Jan Frode Bergsø.

Se nyhetene på Sørnetts web-TV 2. februar kl. 11:00, for mer om sushikurset.





Med fokus på helse, opplevelser og nye smaker, er det ikke rart at sushi har blitt en trend her i landet. Nordmenn setter stor pris på spennende matlaging, gjerne med et internasjonalt preg.

Populært

-Unge mennesker især har tatt til seg sushitrenden. Helsebølgen er nok hoveddriveren til den store populariteten for denne retten. En av de mest populære fiskene som brukes i sushi, er norsk laks, valgt av både japanske og norske kokker, forteller Bjørn-Erik Stabell markedssjef i Eksportutvalget for fisk.

En matrett som for 20 år siden var forbeholdt Østen, har nå også tatt Norge med storm. I 2009 spiste nordmenn sushi for 271 millioner kroner, som er en økning på 30 prosent fra året før. Den største økningen finner vi med hele 50 prosent vekst, salg av sushi i dagligvarehandelen. Disse tallene kommer fra en undersøkelse gjort av analysebyrået Sissel Flesland Markedsinformasjoner har gjort for Eksportutvalget for fisk.

Ikke bare et storbyfenomen

Sushien ble først introdusert i Oslo, og på tre år har Oslo fått dobbelt så mange sushibarer- og restauranter. I løpet av de siste årene har også trenden spredt seg til resten av landet, med vekst i de store byene. Populariteten har virkelig skutt fart, og i 2006 har tallet på restauranter og sushibarer pendlet mellom 40 og 50 enheter, mens antallet har økt til 67 i 2008. De fleste sushibarene/restaurantene er lokalisert i Østlandsområdet, med Stavanger og Bergen etter.

-Det har vært en stor fremvekst av sushi i mange store norske byer. Det er mulig å bestille sushi som take-away, i dagligvarebutikken og på restauranter og barer. Sushi har blitt lett tilgjengelig for folk, sier Stabell.

Kristiansand: Per dags dato finnes det ingen ren sushirestaurant eller sushibar i Kristiansand, men sushi selges i enkelte matvarebutikker og som take-away på restauranter. Hovmester og restaurantsjef på Makrellen restaurant i Kristiansand, Brede Olsen (27), mener sushi er veldig populært i byen.

-På Makrellen tilbyr vi fersk sushi som take-away, det er noe helt annet i smak og kvalitet enn sushi i dagligvarebutikker. Noen dager kan vi motta bestillinger om 40-50 sushibiter, mens andre dager kan det være forespørsel om 200-250 biter. Det hender at vi blir ringt ned og går tom for sushi før klokken fem på hverdager.

Ifølge Olsen er det studentene i byen som er årsaken til sushiveksten.

I Kristiansand er det også mulig å få tak i sushi i dagligvarebutikker. Noen som selger sushi er Ultra, Ica Maxi, Coop og Meny. Sørnett har snakket med Ferskvaresjef Erik Eliassen (28) i Ultra Sørlandssenteret.

-Sørlendinger har fått smaken på sushi, og ønsker kanskje å spise mer eksotiske fiskeretter. Her har vi fersk sushilevering fra onsdag til fredag, og det er svært populært. Vi er dessverre ofte tomme for sushi her i Ultra. Bestillingene øker raskt, og for tiden selges det 150-180 pakker med sushi i uka.

Assisterende ferskvaresjef i Ica Maxi Sørlandsparken Mikal Garrod (23), mener derimot at sushisalget i Kristiansand går dårlig.

-Ut fra salgsstatistikken hos Ica Maxi, vil jeg si at tallene for sushisalg er lave. Vi selger i gjennomsnitt ti pakker sushi i uka, noe som er lite. Kanskje folk i Kristiansand frykter fremmed mat, eller nøler med å prøve noe nytt. Mer stander og promotering av sushi som matrett hadde nok gjort sørlendinger mer interessert.

Sushi-kurs på Bølgen & Moi 29. januar

Sørnett har vært til stede under årets første sushi-kurs 29. januar på restaurant Bølgen & Moi i Kristiansand. Kurset startet 19.00, og det var duket for en aften med sosialt samvær, sushi og sake. Kurset var i regi av en av restaurantens grunnlegger, Trond Moi (41), som viste alle kursdeltakerne spennende sushiretter. Moi elsker sushi, men mener Kristiansand ikke er en stor ambassadør av matretten.

-Sushitilbudet i Kristiansand er generelt dårlig. Det er ingen rene sushirestauranter i byen, og jeg tror folk skriker etter en skikkelig god sushirestaurant i Kristiansand. Bølgen & Moi har sushi-kurs to ganger i året, og da er lokalene alltid fulle av gjester. Jeg tror det er mange sørlendinger som har blitt glad i sushi, det er bare synd at sushi er en mangelvare i Kristiansand. Vil du ha god sushi, må du til Bergen eller Oslo, mener Moi.

Jan Frode Bergsø (33) er deltaker på sushi-kurset sammen med Cecilia Bergsø (31). De har fått kurset i julegave fra barna, og er fornøyde med gaven. Cecilia mener kurset innfridde hennes forventninger og enda mer.

-Vi liker sushi fordi det er en opplevelse i måltidet. Det er veldig mange nye og spennende smaker, som er virkelig bra, forteller Cecilia og Jan Frode Bergsø.

De lager hjemmelaget sushi jevnlig, og sushi-kurset blir sett på som en fin opplevelse og inspirasjon til å lage mer sushi på kjøkkenet hjemme. Jan Frode Bergsø føler det mangler litt i Kristiansand på sushi-fronten, og ønsker en sushi-bar i Kristiansand.

-Det du får kjøpt i dagligvarebutikkene er ikke alltid like ferskt, sier Jan Frode Bergsø.

jjjjjkkkMed fokus på helse, opplevelser og nye smaker, er det ikke rart at sushi har blitt en trend her i landet. Nordmenn setter stor pris på spennende matlaging, gjerne med et internasjonalt preg.

Populært

-Unge mennesker især har tatt til seg sushitrenden. Helsebølgen er nok hoveddriveren til den store populariteten for denne retten. En av de mest populære fiskene som brukes i sushi, er norsk laks, valgt av både japanske og norske kokker, forteller Bjørn-Erik Stabell markedssjef i Eksportutvalget for fisk.

En matrett som for 20 år siden var forbeholdt Østen, har nå også tatt Norge med storm. I 2009 spiste nordmenn sushi for 271 millioner kroner, som er en økning på 30 prosent fra året før. Den største økningen finner vi med hele 50 prosent vekst, salg av sushi i dagligvarehandelen. Disse tallene kommer fra en undersøkelse gjort av analysebyrået Sissel Flesland Markedsinformasjoner har gjort for Eksportutvalget for fisk.

Ikke bare et storbyfenomen

Sushien ble først introdusert i Oslo, og på tre år har Oslo fått dobbelt så mange sushibarer- og restauranter. I løpet av de siste årene har også trenden spredt seg til resten av landet, med vekst i de store byene. Populariteten har virkelig skutt fart, og i 2006 har tallet på restauranter og sushibarer pendlet mellom 40 og 50 enheter, mens antallet har økt til 67 i 2008. De fleste sushibarene/restaurantene er lokalisert i Østlandsområdet, med Stavanger og Bergen etter.

-Det har vært en stor fremvekst av sushi i mange store norske byer. Det er mulig å bestille sushi som take-away, i dagligvarebutikken og på restauranter og barer. Sushi har blitt lett tilgjengelig for folk, sier Stabell.

Kristiansand: Per dags dato finnes det ingen ren sushirestaurant eller sushibar i Kristiansand, men sushi selges i enkelte matvarebutikker og som take-away på restauranter. Hovmester og restaurantsjef på Makrellen restaurant i Kristiansand, Brede Olsen (27), mener sushi er veldig populært i byen.

-På Makrellen tilbyr vi fersk sushi som take-away, det er noe helt annet i smak og kvalitet enn sushi i dagligvarebutikker. Noen dager kan vi motta bestillinger om 40-50 sushibiter, mens andre dager kan det være forespørsel om 200-250 biter. Det hender at vi blir ringt ned og går tom for sushi før klokken fem på hverdager.

Ifølge Olsen er det studentene i byen som er årsaken til sushiveksten.

I Kristiansand er det også mulig å få tak i sushi i dagligvarebutikker. Noen som selger sushi er Ultra, Ica Maxi, Coop og Meny. Sørnett har snakket med Ferskvaresjef Erik Eliassen (28) i Ultra Sørlandssenteret.

-Sørlendinger har fått smaken på sushi, og ønsker kanskje å spise mer eksotiske fiskeretter. Her har vi fersk sushilevering fra onsdag til fredag, og det er svært populært. Vi er dessverre ofte tomme for sushi her i Ultra. Bestillingene øker raskt, og for tiden selges det 150-180 pakker med sushi i uka.

Assisterende ferskvaresjef i Ica Maxi Sørlandsparken Mikal Garrod (23), mener derimot at sushisalget i Kristiansand går dårlig.

-Ut fra salgsstatistikken hos Ica Maxi, vil jeg si at tallene for sushisalg er lave. Vi selger i gjennomsnitt ti pakker sushi i uka, noe som er lite. Kanskje folk i Kristiansand frykter fremmed mat, eller nøler med å prøve noe nytt. Mer stander og promotering av sushi som matrett hadde nok gjort sørlendinger mer interessert.

Sushi-kurs på Bølgen & Moi 29. januar

Sørnett har vært til stede under årets første sushi-kurs 29. januar på restaurant Bølgen & Moi i Kristiansand. Kurset startet 19.00, og det var duket for en aften med sosialt samvær, sushi og sake. Kurset var i regi av en av restaurantens grunnlegger, Trond Moi (41), som viste alle kursdeltakerne spennende sushiretter. Moi elsker sushi, men mener Kristiansand ikke er en stor ambassadør av matretten.

-Sushitilbudet i Kristiansand er generelt dårlig. Det er ingen rene sushirestauranter i byen, og jeg tror folk skriker etter en skikkelig god sushirestaurant i Kristiansand. Bølgen & Moi har sushi-kurs to ganger i året, og da er lokalene alltid fulle av gjester. Jeg tror det er mange sørlendinger som har blitt glad i sushi, det er bare synd at sushi er en mangelvare i Kristiansand. Vil du ha god sushi, må du til Bergen eller Oslo, mener Moi.

Jan Frode Bergsø (33) er deltaker på sushi-kurset sammen med Cecilia Bergsø (31). De har fått kurset i julegave fra barna, og er fornøyde med gaven. Cecilia mener kurset innfridde hennes forventninger og enda mer.

-Vi liker sushi fordi det er en opplevelse i måltidet. Det er veldig mange nye og spennende smaker, som er virkelig bra, forteller Cecilia og Jan Frode Bergsø.

De lager hjemmelaget sushi jevnlig, og sushi-kurset blir sett på som en fin opplevelse og inspirasjon til å lage mer sushi på kjøkkenet hjemme. Jan Frode Bergsø føler det mangler litt i Kristiansand på sushi-fronten, og ønsker en sushi-bar i Kristiansand.

-Det du får kjøpt i dagligvarebutikkene er ikke alltid like ferskt, sier Jan Frode Bergsø.

Med fokus på helse, opplevelser og nye smaker, er det ikke rart at sushi har blitt en trend her i landet. Nordmenn setter stor pris på spennende matlaging, gjerne med et internasjonalt preg.

Populært

-Unge mennesker især har tatt til seg sushitrenden. Helsebølgen er nok hoveddriveren til den store populariteten for denne retten. En av de mest populære fiskene som brukes i sushi, er norsk laks, valgt av både japanske og norske kokker, forteller Bjørn-Erik Stabell markedssjef i Eksportutvalget for fisk.

En matrett som for 20 år siden var forbeholdt Østen, har nå også tatt Norge med storm. I 2009 spiste nordmenn sushi for 271 millioner kroner, som er en økning på 30 prosent fra året før. Den største økningen finner vi med hele 50 prosent vekst, salg av sushi i dagligvarehandelen. Disse tallene kommer fra en undersøkelse gjort av analysebyrået Sissel Flesland Markedsinformasjoner har gjort for Eksportutvalget for fisk.

Ikke bare et storbyfenomen

Sushien ble først introdusert i Oslo, og på tre år har Oslo fått dobbelt så mange sushibarer- og restauranter. I løpet av de siste årene har også trenden spredt seg til resten av landet, med vekst i de store byene. Populariteten har virkelig skutt fart, og i 2006 har tallet på restauranter og sushibarer pendlet mellom 40 og 50 enheter, mens antallet har økt til 67 i 2008. De fleste sushibarene/restaurantene er lokalisert i Østlandsområdet, med Stavanger og Bergen etter.

-Det har vært en stor fremvekst av sushi i mange store norske byer. Det er mulig å bestille sushi som take-away, i dagligvarebutikken og på restauranter og barer. Sushi har blitt lett tilgjengelig for folk, sier Stabell.

Kristiansand: Per dags dato finnes det ingen ren sushirestaurant eller sushibar i Kristiansand, men sushi selges i enkelte matvarebutikker og som take-away på restauranter. Hovmester og restaurantsjef på Makrellen restaurant i Kristiansand, Brede Olsen (27), mener sushi er veldig populært i byen.

-På Makrellen tilbyr vi fersk sushi som take-away, det er noe helt annet i smak og kvalitet enn sushi i dagligvarebutikker. Noen dager kan vi motta bestillinger om 40-50 sushibiter, mens andre dager kan det være forespørsel om 200-250 biter. Det hender at vi blir ringt ned og går tom for sushi før klokken fem på hverdager.

Ifølge Olsen er det studentene i byen som er årsaken til sushiveksten.

I Kristiansand er det også mulig å få tak i sushi i dagligvarebutikker. Noen som selger sushi er Ultra, Ica Maxi, Coop og Meny. Sørnett har snakket med Ferskvaresjef Erik Eliassen (28) i Ultra Sørlandssenteret.

-Sørlendinger har fått smaken på sushi, og ønsker kanskje å spise mer eksotiske fiskeretter. Her har vi fersk sushilevering fra onsdag til fredag, og det er svært populært. Vi er dessverre ofte tomme for sushi her i Ultra. Bestillingene øker raskt, og for tiden selges det 150-180 pakker med sushi i uka.

Assisterende ferskvaresjef i Ica Maxi Sørlandsparken Mikal Garrod (23), mener derimot at sushisalget i Kristiansand går dårlig.

-Ut fra salgsstatistikken hos Ica Maxi, vil jeg si at tallene for sushisalg er lave. Vi selger i gjennomsnitt ti pakker sushi i uka, noe som er lite. Kanskje folk i Kristiansand frykter fremmed mat, eller nøler med å prøve noe nytt. Mer stander og promotering av sushi som matrett hadde nok gjort sørlendinger mer interessert.

Sushi-kurs på Bølgen & Moi 29. januar

Sørnett har vært til stede under årets første sushi-kurs 29. januar på restaurant Bølgen & Moi i Kristiansand. Kurset startet 19.00, og det var duket for en aften med sosialt samvær, sushi og sake. Kurset var i regi av en av restaurantens grunnlegger, Trond Moi (41), som viste alle kursdeltakerne spennende sushiretter. Moi elsker sushi, men mener Kristiansand ikke er en stor ambassadør av matretten.

-Sushitilbudet i Kristiansand er generelt dårlig. Det er ingen rene sushirestauranter i byen, og jeg tror folk skriker etter en skikkelig god sushirestaurant i Kristiansand. Bølgen & Moi har sushi-kurs to ganger i året, og da er lokalene alltid fulle av gjester. Jeg tror det er mange sørlendinger som har blitt glad i sushi, det er bare synd at sushi er en mangelvare i Kristiansand. Vil du ha god sushi, må du til Bergen eller Oslo, mener Moi.

Jan Frode Bergsø (33) er deltaker på sushi-kurset sammen med Cecilia Bergsø (31). De har fått kurset i julegave fra barna, og er fornøyde med gaven. Cecilia mener kurset innfridde hennes forventninger og enda mer.

-Vi liker sushi fordi det er en opplevelse i måltidet. Det er veldig mange nye og spennende smaker, som er virkelig bra, forteller Cecilia og Jan Frode Bergsø.

De lager hjemmelaget sushi jevnlig, og sushi-kurset blir sett på som en fin opplevelse og inspirasjon til å lage mer sushi på kjøkkenet hjemme. Jan Frode Bergsø føler det mangler litt i Kristiansand på sushi-fronten, og ønsker en sushi-bar i Kristiansand.

-Det du får kjøpt i dagligvarebutikkene er ikke alltid like ferskt, sier Jan Frode Bergsø.

Med fokus på helse, opplevelser og nye smaker, er det ikke rart at sushi har blitt en trend her i landet. Nordmenn setter stor pris på spennende matlaging, gjerne med et internasjonalt preg.

Populært

-Unge mennesker især har tatt til seg sushitrenden. Helsebølgen er nok hoveddriveren til den store populariteten for denne retten. En av de mest populære fiskene som brukes i sushi, er norsk laks, valgt av både japanske og norske kokker, forteller Bjørn-Erik Stabell markedssjef i Eksportutvalget for fisk.

En matrett som for 20 år siden var forbeholdt Østen, har nå også tatt Norge med storm. I 2009 spiste nordmenn sushi for 271 millioner kroner, som er en økning på 30 prosent fra året før. Den største økningen finner vi med hele 50 prosent vekst, salg av sushi i dagligvarehandelen. Disse tallene kommer fra en undersøkelse gjort av analysebyrået Sissel Flesland Markedsinformasjoner har gjort for Eksportutvalget for fisk.

Ikke bare et storbyfenomen

Sushien ble først introdusert i Oslo, og på tre år har Oslo fått dobbelt så mange sushibarer- og restauranter. I løpet av de siste årene har også trenden spredt seg til resten av landet, med vekst i de store byene. Populariteten har virkelig skutt fart, og i 2006 har tallet på restauranter og sushibarer pendlet mellom 40 og 50 enheter, mens antallet har økt til 67 i 2008. De fleste sushibarene/restaurantene er lokalisert i Østlandsområdet, med Stavanger og Bergen etter.

-Det har vært en stor fremvekst av sushi i mange store norske byer. Det er mulig å bestille sushi som take-away, i dagligvarebutikken og på restauranter og barer. Sushi har blitt lett tilgjengelig for folk, sier Stabell.

Kristiansand: Per dags dato finnes det ingen ren sushirestaurant eller sushibar i Kristiansand, men sushi selges i enkelte matvarebutikker og som take-away på restauranter. Hovmester og restaurantsjef på Makrellen restaurant i Kristiansand, Brede Olsen (27), mener sushi er veldig populært i byen.

-På Makrellen tilbyr vi fersk sushi som take-away, det er noe helt annet i smak og kvalitet enn sushi i dagligvarebutikker. Noen dager kan vi motta bestillinger om 40-50 sushibiter, mens andre dager kan det være forespørsel om 200-250 biter. Det hender at vi blir ringt ned og går tom for sushi før klokken fem på hverdager.

Ifølge Olsen er det studentene i byen som er årsaken til sushiveksten.

I Kristiansand er det også mulig å få tak i sushi i dagligvarebutikker. Noen som selger sushi er Ultra, Ica Maxi, Coop og Meny. Sørnett har snakket med Ferskvaresjef Erik Eliassen (28) i Ultra Sørlandssenteret.

-Sørlendinger har fått smaken på sushi, og ønsker kanskje å spise mer eksotiske fiskeretter. Her har vi fersk sushilevering fra onsdag til fredag, og det er svært populært. Vi er dessverre ofte tomme for sushi her i Ultra. Bestillingene øker raskt, og for tiden selges det 150-180 pakker med sushi i uka.

Assisterende ferskvaresjef i Ica Maxi Sørlandsparken Mikal Garrod (23), mener derimot at sushisalget i Kristiansand går dårlig.

-Ut fra salgsstatistikken hos Ica Maxi, vil jeg si at tallene for sushisalg er lave. Vi selger i gjennomsnitt ti pakker sushi i uka, noe som er lite. Kanskje folk i Kristiansand frykter fremmed mat, eller nøler med å prøve noe nytt. Mer stander og promotering av sushi som matrett hadde nok gjort sørlendinger mer interessert.

Sushi-kurs på Bølgen & Moi 29. januar

Sørnett har vært til stede under årets første sushi-kurs 29. januar på restaurant Bølgen & Moi i Kristiansand. Kurset startet 19.00, og det var duket for en aften med sosialt samvær, sushi og sake. Kurset var i regi av en av restaurantens grunnlegger, Trond Moi (41), som viste alle kursdeltakerne spennende sushiretter. Moi elsker sushi, men mener Kristiansand ikke er en stor ambassadør av matretten.

-Sushitilbudet i Kristiansand er generelt dårlig. Det er ingen rene sushirestauranter i byen, og jeg tror folk skriker etter en skikkelig god sushirestaurant i Kristiansand. Bølgen & Moi har sushi-kurs to ganger i året, og da er lokalene alltid fulle av gjester. Jeg tror det er mange sørlendinger som har blitt glad i sushi, det er bare synd at sushi er en mangelvare i Kristiansand. Vil du ha god sushi, må du til Bergen eller Oslo, mener Moi.

Jan Frode Bergsø (33) er deltaker på sushi-kurset sammen med Cecilia Bergsø (31). De har fått kurset i julegave fra barna, og er fornøyde med gaven. Cecilia mener kurset innfridde hennes forventninger og enda mer.

-Vi liker sushi fordi det er en opplevelse i måltidet. Det er veldig mange nye og spennende smaker, som er virkelig bra, forteller Cecilia og Jan Frode Bergsø.

De lager hjemmelaget sushi jevnlig, og sushi-kurset blir sett på som en fin opplevelse og inspirasjon til å lage mer sushi på kjøkkenet hjemme. Jan Frode Bergsø føler det mangler litt i Kristiansand på sushi-fronten, og ønsker en sushi-bar i Kristiansand.

-Det du får kjøpt i dagligvarebutikkene er ikke alltid like ferskt, sier Jan Frode Bergsø