Sørnett

Tigerberget stiller seg bak Start-ledelsen

Starts supportere er positive til det arbeidet klubben har gjort i vinterens overgangsvindu. FOTO: arkiv

Starts supportere er positive til det arbeidet klubben har gjort i vinterens overgangsvindu. FOTO: arkiv

Starts supporterklubb støtter de investeringer klubben har gjort i nye utenlandske spillere. Men aller helst ønsker supporterne en større satsing på lokale talenter.

Publisert:

Start har denne vinteren hentet inn tre nye utenlandske spillere; costarikanerne Bismark Acosta og Alejandro Castro, samt senegaleseren Babacarr Sarr. Per nå har klubben syv spillere med utenlandsk pass i stallen, der samtlige er ventet å spille viktige roller i de gule og svartes kamp om poeng denne sesongen. Pressekontakt i Tigerberget, Torgrim Rygnestad, sier at supporterklubben er godt fornøyd med de spillerne som er blitt hentet inn.

- Vi synes Start har tatt grep, og det er godt å se at det ikke brukes masse penger på dyre spillere. Klubben virker nå å sette tæring etter næring, sier Rygnestad til Sørnett.


Ønsker flere lokale

Han legger likevel ikke skjul på at supporterne helst ønsker å se flest mulig sørlendinger i den gule trøya.

- Selvfølgelig ønsker vi aller helst å se lokale spillere på Start-laget, men de må også være gode nok. Fotballklubber må tenke resultater, og da må også de beste få spille, sier Rygnestad.

I dagens Start-lag er Glenn Andersen, Jesper Mathisen, Espen Børufsen og Rolf Daniel Vikstøl de mest meritterte sørlendingene, mens ungguttene Alain Delgado (19), Henrik Dahlum (18), Christian Tveit (21) og Sondre Tronstad (17) er spillere som er på vei opp. Spesielt midtbanespilleren Tronstad er ventet å få mye spilletid den kommende sesongen.


Delte meninger
Selv om de fleste i Tigerberget er positive til de nye spillerkjøpene, er det også noen i supporterklubben som er kristiske til at Start, i så stor grad, henter utenlandske forsterkninger. Likevel mener Rygnestad at klubbledelsen gjør det riktig å hente spillere fra andre land om Start skal holde seg i Tippeligaen.

- Fotballklubber må tenke resultater, og da må også de beste få spille. Først om ett par år vil det ungdomsarbeidet som nå legges bære frukter, avslutter Torgrim Rygnestad, som ser lyst på årets sesong.

#TigerbergetVis flere