Dahlum-dobbel senket gamleklubben Start

Henrik Dahlum var kampens store spiller med sine to mål.

Start gikk på et overraskende 1-2-tap i helgens treningskamp mot naboene fra Flekkerøy. Og det var en tidligere Start-spiller som skulle stå i sentrum.

Publisert:

Det var duket for sesongens andre treningskamp da Start tok imot Fløy i Sørlandshallen, og med 11-0-seier i første treningskamp mot Donn i bagasjen, forventet mange nok en målrik kamp fra Starts side.

Og etter fjorårets dramatiske cuptap på Flekkerøya var Start ute etter å revansjere seg.

Men laget fra øya ville det annerledes. Start rakk så vidt å sparke i gang kampen før tidligere Start-spiller Henrik Dahlum ble spilt igjennom og lobbet ballen i mål på vakkert vis bak Håkon Opdal i Start-buret.

Jeg fikk den litt på feil fot, og fikk en tå på ballen til slutt. Det er alltid deilig å score mot Start, innrømmer mannen som ble kampens store «snakkis» overfor Sørnett.

Den tidligere Start-spilleren er sønn av Tore Andre «Totto» Dahlum – som var kjent for å være en notorisk måljeger i sin tid i Start og Rosenborg på begynnelsen av 90-tallet. Med etternavnet Dahlum følger det derfor et visst press på score å mål av den vakre sorten.

– Scoringen var nok noe etter pappas smak, ja, ler Dahlum.

[img172616_2LM]

Start svarte raskt

Kun seks minutter etter sjokkstarten våknet de gule og svarte. En stygg feilpasning av Fløy-keeperen resulterte i at Tobias Christensen kunne dra seg på nydelig vis inn i feltet og servere ballen til Kristjan Floki Finnbogason, som satte ballen i mål til 1-1.

Etter den aggressive åpningen til Fløy tok Start mer og mer over kampen spillemessig, men samtidig var ikke Fløy ufarlige når de først fosset fremover.

Straffesituasjon

Like før pause var Starts høyreback Eirik Wichne noe uheldig og klønete da han lagde straffe til Fløy.

Det er et dumt straffespark å lage. Jeg snakket med Eirik og sa at han forsvarte seg godt i den situasjonen, men at han ikke trengte å gå så hardt i og lage straffe på den måten. Det var unødvendig, sier Start-trener Mark Dempsey.

Fra krittmerket var Henrik Dahlum sikker og sørget dermed for at Fløy kunne gå til pause med en 2-1-ledelse.

Flere sjanser, men resultatet sto

De fremmøte fikk aldri se flere scoringer i 2. omgangen, til tross for mange sjanser. Start hadde ballen for det meste og dominerte banespillet, men Start-trener Mark Dempsey måtte til slutt se laget fra øya dra seieren i land.

– De fikk en fantastisk start på kampen. Målet etter 30 sekunder sjokkerte oss litt. Vi gjør en grei figur, men manglet på kvaliteten på den siste tredjedelen. Jeg følte at vi kontrollerte og dominerte kampen, sier Mark Dempsey.

Og legger til:

– Dette var ikke Donn vi møtte. Vi møtte et mye mer velorganisert lag. Du kunne se at det var høyt nivå mange av disse Fløy-gutta.

Kampplanen fungerte

Både matchvinner Dahlum og Fløy-trener Nikola Trajkovic er enige om at de hadde en strategi på lur for å slå et Start-lag som så meget sterke ut på papiret, med blant annet to debutanter fra start.

– Kampplanen var å stå høyt de første 20 minuttene av kampen. Så skulle vi legge oss bak i en femmer, og det fungerte meget bra – vi hadde mye sikring overalt. Jeg synes ikke de klarte å skape det helt store. Vi holder oss veldig bra til kampplanen, forklarer Dahlum.

- Dere er ubeseiret på de siste to kampene mot Start nå. Hvordan føles det?

– Deilig med to av to! De klarte ikke å revansjere tapet. Denne gangen så er det jo treningskamp og ikke cup, men det er jo klart: Det er alltid gøy å slå storebror, sier matchvinneren.

Fløy-trener Nikola Trajkovic overtok som hovedtrener i Fløy i juni i fjor. Han ledet laget til opprykk til 2. divisjon. Han var med på cupsensasjonen på Flekkerøya. Likevel ønsker ikke Trajkovic å bygge for store forhåpninger med det nyopprykkede laget sitt.

Vi skal ta steg for steg. Vi går for å vinne i hver eneste kamp uansett om vi går ut i en kamp med defensiv tilnærming, så vil vi alltid vinne kampen uansett motstander. Men jeg vil ikke gi folk for store forhåpninger allerede. Vi må huske at Fløy fortsatt er en liten klubb sammenlignet med de andre lagene i divisjonen hvis du ser på ressursene de ulike klubbene har. Arendal, Bryne og Hødd er alle lag med budsjett på 10-15 millioner, mens budsjettet vårt ligger på rundt 1,5 millioner til 2 millioner, sier Nikola Trajkovic.