Sørnett

Trangt på UiA-lesesalen

Det er ofte trangt om plassen på lesesalen på UiA. (Foto: Øyvind Bjerkestrand)

Det er ofte trangt om plassen på lesesalen på UiA. (Foto: Øyvind Bjerkestrand)

UiA tar inn stadig flere studenter. Men bare én av ti studenter får plass på lesesalen. Studentene reagerer negativt.

Publisert:

- Universitetet må enten slutte å ta inn flere studenter eller ordne flere leseplasser, tordner det fra lederen i Studentorganisasjonen i Agder (STA), Ruben Haugland.

Over 11 000 studenter er registrert ved Universitetet i Agder dette skoleåret, noe som er ny rekord. Samtidig er det ikke leseplass til stort mer enn 10 prosent av studentantallet. Haugland er tydelig på at skolen ikke har nok leseplasser og grupperom for studentene.

- Alle studentene må ha et sted der man kan sitte og jobbe med studiene. Det er ikke godt nok at bare en av ti studenter får plass på lesesalen.

Mange klager

- Vi får mange reaksjoner fra studenter om at det er for lite plass på skolen. Spesielt masterstudenter som bruker mye tid på lesing er misfornøyd slik det er i dag, forklarer Haugland.

- Når er mangelen på lesesaleplasser størst?

- Problemet blir mest synlig i eksamenstider. Det blir trangt om plassen. Det er da det er viktigst at studentene har et sted på skolen hvor dem kan jobbe.

UiA gjør grep

Studiedirektør ved UiA, Bjørn Monstad er enig i at antall plasser er i minste laget og det kan bli litt trangt rundt eksamensperiodene. Samtidig mener han at det ofte er god plass på Universitetet resten av året.

- Jeg var en runde på området tidligere i dag og da var 10-20 prosent av plassene i biblioteket ledig og de fleste grupperommene utenfor hovedbygget var ledig.

Monstad forteller at skolen har gjort grep for å følge utviklingen i studentantallet.

- I høst flyttet Handelshøyskolen inn i kunnskapsparken og vi har brukt området de flyttet fra til å frigjøre 15 nye grupperom, forteller Monstad.

- Det kan samtidig hende at informasjonen ikke har vært god nok i forhold til de nye grupperommene. Vi kunne kanskje gjort litt mer for å informere, innrømmer Monstad

Uenig om eksamenstiden

I motsetning til Haugland, mener Monstad at skolen legger ekstra til rette for studentene når det nærmer seg eksamen.

- Det blir mye trykk rundt eksamensperiodene, men for legge til rette åpner vi opp flere klasserom som studentene kan bruke til lesing.

Ruben Haugland er ikke enig i dette.

- Rundt eksamenstidene stenges jo mange klasserom. Vi har ikke sett noe til at skolen legger mer til rette for flere arbeidsplasser når det er eksamenstider, avslutter Haugland.