Sørnett

Utstilling nærmer seg slutten

Mange av Gjedrems kunstverk gjennom 20 år står utstilt på kunstmuseet i Kristiansand. Foto: Bjørn M. Thorvik

Mange av Gjedrems kunstverk gjennom 20 år står utstilt på kunstmuseet i Kristiansand. Foto: Bjørn M. Thorvik

- For å virkelig få tak i det estetiske uttrykket må du komme og se, sier kurator Frank Falch.

Publisert:

 

Kristiansand: Siden 20. november 2010 har Kristiansand Kunstmuseum stolt kunne vise frem Eirik Gjedrems unike keramikk-kunst. I 2009 feiret Gjedrem 20 år som keramiker. I ånden av det jubileet valgte kunstmuseet i Kristiansand å hedre Gjedrem med å sette opp en storslagen utstilling hvor mange av hans verk gjennom 20 år er blitt utstilt. På den måten får museet vise kontinuiteten i keramikerens kunst, samtidig som de siste årenes utvikling kommer tydelig frem.

Viktig for Sørlandet
- Vi er svært fornøyde med å ha fått sett opp den utstillingen. Gjedrem er en viktig keramiker, spesielt for Sørlandet. Kunsten til Gjedrem er svært variert. Vi har hatt mange forskjellige mennesker innom som har sett forskjellige ting ut fra kunsten hans, forteller kurator ved Kristiansand Kunstmuseum, Frank Falch.

[img30413_2RM]

Hvor mange som har vært på utstillingen har Falch ikke fått noen tall på ennå, men han sier at utstillingen har blitt tatt godt imot fra flere hold. Alt fra barnehagebarn til kunstnere har vært innom og betraktet de ulike figurene.

- Den beste måten å nyte kunsten til Gjedrem er å komme og se den. Du kan lese om kunst og du kan se bilder, men for å virkelig få tak i det estetiske uttrykket må du komme og se, oppfordrer Falch. Utstillingen vil være åpen frem til søndag 30. januar.

Naturen i sentrum
Om du ikke har fått tatt turen til kunstmuseet, så har du nok likevel fått betraktet Gjedrems kunst på nært hold. Det er nemlig han som har laget skulpturgruppen på Torget i Kristiansand.

Det som mange opplever som det sentrale i Gjedrems kunst er naturen.

- En var innom og mente bestemt at et av verkene var helt likt et dyr fra havets bunn, uten at jeg husker hvilket dyr det var, forteller Falch.

Magasin Vis flere

Høyere matvarepriser endrer forbrukeradferden
Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Tour the food arrangert i Kristiansand i helgen